Teslas Supercharger-netværk åbnes for andre biler i flere lande

Efter at have åbnet Supercharger-netværket i Holland, åbner Tesla nu op i yderligere to lande. Går alt vel udvides projektet i endnu flere lande.

Teslas Supercharger-netværk åbnes for andre biler i flere lande

Tilbage i november 2021 var Mobilsiden være blandt de første medier, der afslørede at Tesla endelig åbnede op for Supercharger-netværket. Dengang blev Supercharger-netværket åbnet for andre elbilmærker i Holland. Nu er Tesla klar til at udvide Non-Tesla Supercharger-pilotprojektet med yderligere to lande.

Non-Tesla Supercharger-pilotprojekt

Non-Tesla Supercharger-pilotprojektet, som det kaldes hos bilmærket, åbnes for andre bilmærker med henblik på at understøtte missionen om at accelerere hele verdens overgang til bæredygtig energi. Teslas har tidligere åbnet deres ladestationer op for andre elbiler i Holland, og gør nu det samme i Frankrig og Norge.

Tesla har planer om at fortsætte åbningen, men der er endnu ikke informationer om at dette skulle ske i Danmark. Her er forklaringen fra bilmærket, at man først skal gennemgå tests i de lande, hvor det nu er udrullet. Efter en periode vi Tesla gennemgå oplevelsen, overvåge belastningen ved ladestanderne og vurdere feedback, inden der udvides yderligere. Der bliver kun åbnet op i flere lokationer for andre elbiler, hvis der er ledig kapacitet. Skulle dette ske i Danmark på et tidspunkt skal man dog være forberedt på, at betale en højere pris end ejere af en Tesla.

Se også: Tesla udvider med flere V3 Superchargere i Danmark

Hvem kan bruge de åbne Tesla Superchargere?

Samlet set har Tesla over 30.000 ladestationer fordelt på over 3.000 stationer globalt, men det er altså kun en lille mængde ladestandere, der er åbnet for andre end Teslas biler. I Holland handler det om 10 ladestandere, og Tesla oplyser ikke nogle tal for de to nye lande.

Skulle man som ejer af en elbil, som ikke er en Tesla, besøge Norge, Holland eller Frankrig kan man desværre ikke benytte de åbne Superchargere. Pilotprojektet er i øjeblikket kun åbent til elbilsejere, der bor i Holland, Frankrig, Norge, Tyskland og Belgien.

Se også: Nyt fra Tesla: Roadster, Cybertruck og Semi på vej