Video: Test af Tesla Model Y

En familievenlig elbil med masser af plads, virkelig god teknologi og lang rækkevidde? Så er Tesla Model Y et af de bedste bud, men billig er den ikke.

Tesla Model Y er en af de bedste elbiler på markedet lige nu, specielt hvis man skal have mest muligt plads til bagagen. Her er vores videotest af Model Y.

Læs den fulde test af Tesla Model Y

Kort om Tesla Model Y

Der er utrolig god plads i denne elbil fra Tesla. Som familiebil, til den større familie, er Model Y et oplagt valg. Med en bagagerum på hele 854 liter, et frunk på 117 liter og en stor og rummelig kabine finder man ikke en elbil med mere plads i dag. Dog er Model Y ikke den typiske familiebil – her er nemlig imponerende ydeevne og masser af køreglæde.

Stor og hurtig

Model Y kommer i to udgaver, som begge byder på et kraftoverskud. Tesla Model Y i den mindste udgave af har 351 hestekræfter og en acceleration fra 0-100 km/t på blot 5 sekunder. Men der er også Performance-udgaven, hvor den store familiebil sprinter fra 0-100 km/t på kun 3,7 sekunder. Langt hurtigere end nogen familie kunne have brug for, men fedt er det.

Derudover er rækkevidden på teoretiske 533 kilometer også ganske tilfredstillende – og i virkeligheden kører den også langt på en opladning. Men det bedste er næsten, at man med en Tesla får adgang til de hurtige Superchargere, der er placeret forskellige steder i Danmark. Og der er mange flere Superchargere på vej.

Som et infotainmemtsystem bør være

Når det kommer til software og infotainmentsystem bliver det ikke bedre end i Teslas elbiler – lige nu. Det er flot, hurtigt og meget brugervenligt – og erstatter mange fysiske knapper i Model Y, som gør udseendet i kabinen minimalistisk og simpelt. Det er kort sagt en softwareoplevelse, som flere andre bilproducenter kun kan drømme om.

Vi har testet Tesla Model Y efter vores ti kvalitetsparametre og givet den en samlet bedømmelse. Læs mere om hvordan vi tester elbiler her.

Hvad er godt ved Tesla Model Y og hvad kunne være bedre? Se videoen herover og se vores samlede bedømmelse af den.

Se også: Test og nyheder om elbiler