Test, bedømmelse og pris på Cupra Born

Cupra Born er en skøn rummelig bybil og hatchback med lang rækkevidde og gode køreegenskaber. Cupra Born scorer 76 ud af 100 point i test.

Test, bedømmelse og pris på Cupra Born

Cupra Born byder på et nydeligt sportsligt design, en overraskende rummelig kabine, lang rækkevidde, velfungerende infotainmentsystem og gode køreegenskaber.

Se også: Alle elbiler fra Cupra i Danmark

Kort om Cupra Born

Cupra Born er blandt de mindre og billigere elbiler på det danske marked. Born er baseret på en Volkswagen ID.3, men differentierer sig fra søsterbilen på flere måder.

Born er en hatchback og bybil, der frister med et sportsligt design og gode specifikationer til en overkommelig pris.

Godt nok er Born en bybil, men med en længde på 4.322 mm, en afselafstand på 2.766 mm og et 385 liter stort bagagerum er den større end de fleste i klassen – derfor er den også velegnet som elbil til mindre familier.

Cupra Born tilbydes i flere varianter. Basismodellen er Born Valor med en 170 kW (231 hk) elektrisk motor og en rækkevidde på 427 km. Rækkevidden i Pasión er op til 546 km.

Topmodellen er den stærkere og meget mere sporty Born VZ med ydeeevne på hele 240 kW (326 hk), som klarer 0-100 km/t på 5,7 sekunder. Sidstnævnte er den testede variant.

Cupra Born koster i Danmark fra 279.990 kr. Ved privatleasing koster den fra 3.795 kr. per måned.

Er Cupra Born den bedste lille elbil? God som familiebil? Du kan læse mere om de gode og dårlige ting ved Born i denne test, hvor vi også giver den en samlet bedømmelse og viser de bedste alternativer.

Se også: Priser, specifikationer og billeder af Cupra Born

Konklusion på test af Cupra Born

Cupra Born ender i vores test med en score på 76 ud af 100. Det giver Cupra Born den samlede bedømmelse “god”.

Med en testscore på 78 er Cupra Born den 6. bedste hatchback på markedet og den 8. bedste blandt alle i bybil-klassen.

Når det gælder en sammenligning af pris, byggekvalitet, materialer og udstyr klarer gør Born det virkelig godt. Man får exceptionelt meget elbil for pengene i Cupra Born. Læs mere om Kvalitet/Pris Ratio.

Cupra Born scorer topkarakter i Euro NCAP crash- og sikkerhedstest og er dermed en meget sikker bil.

Se også: Test og sammenligning af alle elbiler i Danmark

Billeder af Cupra Born

Se også: Flere billeder af Cupra Born

Det gode ved Cupra Born

Born er en mere sporty udgave af VW ID.3 – det kan både ses og mærkes. Både ind- og udvendigt er Born aggressiv og sporty at se på.

Køreoplevelsen er også mere til den sportslige side, men med en fin balance. Born er stadig meget komfortabel, klarer ujævne veje rigtig godt og støjniveauet er lavt.

Men sætter man Born VZ i “Cupra”-køreindstilling og slår ESC fra, forvandler den sig til en meget sjovere og langt mere livlig bil.

Cupra Born er en alsidig lille elbil, der overrasker med dens rummelige kabine. Born er større end den ser ud og der er god benplads på bagsæderne og plads til to autostole med ISOFIX-beslag. Der var også fint med plads til en bagudvendt autostol.

Med en rækkevidde på op til 546 km og lynopladning fra 10-80 procent på 30 minutter er Born meget velegnet til lange køreture.

Adaptiv fartpilot og førerassistenter i Born fungerer virkelig godt og er blandt de bedste. Dertil er head-up display med augmented reality også rigtig godt.

Infotainmentsystemet minder meget om Volkswagens nye – og det er en god ting. Det er hurtig, har de rigtige funktioner og er rimeligt brugervenligt. Der understøttes OTA-opdateringer samt trådløs Apple CarPlay og Android Auto.

Testbilen var udstyret med et Sennheiser-lydanlæg, der er ekstraudstyr. Der er god lyd i Sennheiser-anlægget, som til en pris på 5.800 kr. er et rigtig godt køb.

Se også: Se priser og leasingtilbud på elbiler

Dette kunne være bedre ved Cupra Born

Berøringsknapper på rat og under infotainmentskærm er ikke en optimal løsning og de kan ofte drille.

Pedalerne i Born mangler feedback og præcision, og giver en følelse af at være “svampede”. Det er dog noget man hurtigt vender sig til.

Se også: Alle elbiler af typen hatchback

Alternativer til Cupra Born

De bedste alternativer til Cupra Born er Renault Megane E-Tech Electric, MG4 Electric, Volvo EX30, BYD Dolphin, Volkswagen ID.3 og den nye Kia EV3.