Volvo C40 Recharge – svenskerne går all in på elbiler

Volvo dropper konventionelle biler og går all in på elbiler - og de vil kun kunne købes online. Nu føjes Volvo C40 Recharge til familien.

Volvo C40 Recharge – svenskerne går all in på elbiler

“This is the future of Volvo” var udmeldingen fra Volvo i et lækkert produceret livestream, som smartphoneproducenterne kunne lære meget af. Her kunne Volvo fortælle, at de fremover satser alt på fuldelektriske biler, som derudover udelukkende vil blive solgt online. Den første prøveklud på dette ambitiøse projekt er Volvo XC40 Recharge, som først blev vist frem i slutningen af 2019. På samme tid blev sløret løftet af et nyt medlem af familien, nemlig Volvo C40 Recharge

Se også: Test og anmeldelse af Volvo XC40 Recharge

Svenske Volvos mål er, at halvdelen af deres bilsalg i 2025 er elbiler og i 2030 er fossilbilerne helt ude af billedet. Der er dermed ingen langsigtede planer om flere fossilbiler, og herunder også hybridbiler.

Recharge-bilerne fra Volvo bestilles på deres hjemmeside, hvor man kan vælge mellem forskellige versioner og også selv tilpasse. Volvo lover en simpel og overskuelig købsproces online. Men selvom din næste Volvo sandsynligvis skal købes online, så går producenten ikke ned på service. Forhandlere rundt omkring vil stadig tage sig af service og levering af bilerne, som sælges med en gedign servicepakke, som vil inkludere service, garanti samt hjemmeopladning, når den mulighed foreligger.

Læs også: Ny portal skal sikre bedre og smartere biler fra Volvo

C40 Recharge er nyeste elbil fra Volvo

Indtil nu har Volvo XC40 Recharge været producentens eneste elbil, som nu er blevet udvidet med endnu en model. Og som man kan forstå på Volvo, så vil deres portefølje af elbiler snart blive meget større.

Den nye model hedder C40 Recharge og er basalt set en XC40 Recharge, blot med en anden bagende. Her er dog en vigtig detalje. Hvor XC40 kom i flere modeller, inklusive benzinmotorer, så er C40 Recharge udelukkende fuldelektrisk. Dimensionerne er identiske til XC40, bortset fra en lavere højde.

Det samme gælder platform, batteri og ydelse, som er Volvos CMA-platform, en 78 kWh batteripakke og en tomotoret elektrisk drivline på 402 hestekræfter. Det skulle gerne give lige over 400 kilometers rækkevidde, samt 0-100 km/t på 4,9 sekunder og en topfart på 180 km/t. Med en 150 kW-opladning, så går batteriet fra 0-80 procent på 40 minutter.

Læs også: Internet til bilen – smartest, hurtigst og billigst

Kommer med Android Automotive

Ligesom XC40 Recharge, så kommer C40 Recharge også med Android Automotive. Det er en platform udviklet af Google, som bygger på Android. Og det er ikke bare Android Auto under et andet navn, men en integreret platform i bilen, som tager infotainmentsystemer til et nyt niveau.

Her er selvfølgelig Google Assistent, som både kan sætte musik på og foretage opkald, men også aktivere sædevarme, klimaanlæg og meget mere. Du kan læse mere om forskellen på Android Auto og Android Automotive her.

Volvo forventer at starte produktionen af ​​C40 Recharge senere på året.

Læs også: Biler med Android Automotive: Se alle bilmodeller her