Officielt: Volvo stopper salg af rene brændstofbiler i Danmark

I en pressemeddelelse skriver Volvo, at de nu stopper salget af rene brændstofbiler i Danmark. Den danske udmelding er en vigtig milepæl for Volvo Cars.

Officielt: Volvo stopper salg af rene brændstofbiler i Danmark

Volvo har netop meddelt, at de nu stopper salget af biler i Danmark, der udelukkende kører på benzin eller diesel. Udmeldingen er en vigtig milepæl for Volvo Cars’ globale strategi om at være en fuldelektrisk bilproducent i 2030.

Ud med de rene brændstofbiler

Danmark er det andet marked efter Norge, hvor Volvo Cars melder ud, at de udelukkende vil sælge biler med batterier. Hos Volvo er disse biler mærket med Recharge, der er Volvos navn for genopladelige biler, som rene el- og plug-in-hybridbiler. De rene benzin- og dieselbiler er derfor blevet fjernet fra Volvos sortiment i Danmark.

“Volvo Cars har forpligtet sig til at blive klimaneutral i 2040, og det at blive en fuldelektrisk bilproducent er en vigtig milepæl på den rejse. Vi har i Danmark allerede nu valgt at fokusere salget helt på vores Recharge-modeller. Det gør vi, fordi fremtiden er elektrisk, og fordi Volvo Cars vil være førende inden for elbiler i premium-klassen, og så gør vi det, fordi efterspørgslen lige nu overgår udbuddet,” siger Sarka Heyna Fuchsova, der er CEO i Volvo Car Denmark.

Stor interesse for eldreve biler

Danskerne har i høj grad efterspurgt el- og plug-in-hybridbiler, hvis man sammenligner med andre europæiske markeder. Volvo Car Denmark vurderer, at det skyldes, at opladningsinfrastrukturen er stærk og i fortsat vækst, landets nationale fokus på bæredygtighed og elektrificering samt de særlige afgiftsmæssige fordele ved køb af el- og plug-in-hybridbiler.

“Vi er klar over, at vi potentielt kan miste kunder ved kun at udbyde vores Recharge-modeller, men vi forventer en stigning i ordrer på 25 procent næste år. Det tør vi forvente, fordi vi kan se, at det er der, efterspørgslen er, især når vi er i premium-segmentet” siger Sarka Heyna Fuchsova.

Volvo Car Denmark forventer, at de næste år vil sælge lige mange el- og plugin-hybridbiler. Volvo har indtil videre kun to rene elbiler på markedet, der samtidig er rimeligt ens. Det er modellerne XC40 Recharge og C40 Recharge.

Læs test af Volvo elbiler

Har ikke solgt rene brændstofbiler i Danmark længe

Ifølge elbilekspert Daniel Søgaard Hald er udmeldingen ikke overraskende, men vigtig:

“Tager man et kig på Volvos salg af biler i Danmark og Europa, har disse længe bestået af plug-in hybrid og de rene elbiler. Der er derfor i stedet tale om en officiel udmelding, men bestemt en vigtig en af slagsen. Det er et signal fra Volvo til både forbrugere og andre bilproducenter. De sidste rene brændstofbiler fra Volvo menes at være solgt sidst i 2020,” siger han.

Fuldelektrisk SUV-topmodel lanceres i morgen’

I morgen går Volvos administrerende direktør, Jim Rowan, på scenen, hvor han vil løfte sløret for en elektrisk flagskibs elbil, der er på størrelse med XC90. Navnet på den nye Volvo SUV forventes at blive EX90. Den forventes at sætte nye standarder for sikkerhed i personbiler.

Læs også: Volvo viser fremtidens elbil-teknologi den 21. september

Afsløringen kan ses på Youtube i morgen, hvor eventet er sat til at starte klokken 15:00. Ser du ikke med der, kan du læse om nyhederne fra Volvo her på siden.

Se også: Nyheder om elbiler