Volkswagen flytter fokus til billige elbiler

Volkswagen vil have sat skub i udviklingen af flere billige elbiler til både Europa og Kina. I Europa skal der måske indhentes hjælp fra Renault.

Volkswagen flytter fokus til billige elbiler

Man skal have billige elbiler i sortimentet, hvis man skal kunne klare sig på elbilmarkedet. Det er nu også gået op for Volkswagen, som sætter turbo på udviklingen.

Se også: Priser, leasingtilbud og prøvetur i nyeste elbiler

VW vil have billige elbiler hurtigst muligt

Der er fart på udviklingen af elbiler i Kina, hvor specielt producenten BYD dominerer. BYD har et enormt udvalg af elbiler – heriblandt mange små og billige elbiler. Eksempler på dette er BYD Dolphin til 234.995 kroner og den endnu billigere BYD Seagull, der forventes lanceret i år.

Skal de kinesiske producenter ikke overtage det globale marked med deres billige elbiler, skal de andre bilmærker have fart på udviklingen. Det ved Volkswagen udmærket, hvis “Amsterdam”-projekt ikke skredet frem som håbet.

Ideen bag det såkaldte VW-projekt “Amsterdam” er at producere en lille elbil til under 20.000 euro. Derfor forsøger Volkswagen sig nu med to tilgange i Europa og Kina.

Ifølge en artikel i tyske Manager Magazin er landedirektør Ralf Brandstätter og udviklingschef Thomas Ulbrich ved at udvikle en elektrisk indgangsmodel til Kina, som skal koste, hvad der svarer til mindre end 20.000 euro. Modellen skal være lige så billig og samtidig lige så stor og attraktiv som VW Santana og Lavida, som ifølge rapporterne var de bedst sælgende modeller i Kina i årtier.

Se også: Priser og billeder på kommende elbiler i Danmark

VW overvejer at lade Renault stå for produktionen

I Europa skal en alliance mellem Renault og Volkswagen hjælpe med at bryde ind i segmentet for små elbiler.

Virksomheden undersøger forskellige scenarier for samarbejde. Et soloprojekt er også ved at blive genberegnet. Ifølge rapporten er ledelsens egentlige mål at give samarbejdsudvalget underbyggede tal, der beviser, at det ville være bedre at få de nye billige elbiler bygget af Renault – for eksempel i Novo Mesto i Slovenien.

Se også: Her er de absolut billigste elbiler på de danske veje

VW kan ikke hvile på laurbærrene

En ny billig elbil fra Volkswagen kan ikke komme på gaden i 2029. Der skal fart på, hvis Volkswagen skal have en chance. Der skal træffes en beslutning “i løbet af de næste par uger”, oplyses det i artiklen.

Det er allerede sikkert, at VW vil tilbyde en elbil til mindre end 200.000 kroner i 2026. Det bliver produktionsmodellen af ID.2 all-konceptstudiet, som blev vist for lidt over et år siden. Der kommer dertil også varianter af denne fra Cupra og en Skoda, Cupra-elbilen angiveligt bliver lanceret først.

Spørgsmålet er, hvor de kinesiske producenter er om 2-3 år? Europa-Kommissionen er i gang med at undersøge, om der skal indføres straftold for at beskytte EU-producenter mod billigere kinesisk import af elbiler. En højere toldsats kan gøre elbiler fra Kina markant dyrere i Europa.

Se også: Sammenlign elbiler i Danmark på pris og kvalitet

Vi anbefaler:
Se hvilke elbiler der er Bedst i Test
Test og anmeldelser af elbiler i Danmark
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den