Volkswagen lancerer nye ID.4 og ID.5 2024-modeller

Volkswagen har lanceret nye 2024-modeller af ID.4 og ID.5, der blandt andet byder på stor opdatering af infotaintmentsystemet.

Volkswagen lancerer nye ID.4 og ID.5 2024-modeller

To af de mest populære elbiler i Danmark er på vej i en 2024-udgave med gode opdateringer. Udefra er der ikke noget nyt at se, for forbedringerne er udelukkende at finde i kabinen og under motorhjelmen.

OBS: Se priser og nye specifikationer på det nye ID.4 og ID.5 her.

Se også: Alle elbiler fra VW

De nye ID.5 og ID.4 låner teknologi fra den nye ID.7, heriblandt det nye infotainmentsystem og den mere effektive og stærkere elektriske motor.

ID.5 og ID.4 får ny infotainmentskærm og software

Den nok største forbedring er at finde i cockpittet, hvor den gamle lille infotainmentskærm byttes ud med en ny 12,9 tommer skærm.

Den er godt nok ikke på samme 15 tommer som i ID.7, men her er flere gode forbedringer at finde. Først og fremmest har ID.4 og ID.5 fået større processorkraft, som gør softwaren langt hurtigere og mere flydende at navigere rundt i.

Dertil er software helt ny og identisk til den i ID.7. Det er en stor forbedringer sammenlignet med det gamle i ID.4 og ID.5.

Vi forventer ikke at gamle ID.4 og ID.5 får den nye software, da den kræver den ekstra processorkraft som de nye modeller byder på.

Men det stopper ikke her, for nu er der lys bag genvejsknapperne under infotainmentskærmen. Hallelujah!

Se også: Kommende elbiler i Danmark

Nyt 12,9″ infotaintainmentsystem i ID.4 og ID.5 2024.

En mere effektiv og stærkere elmotor

2024-modellerne af ID.4 og ID.5 er også stærkere – og muligvis også mere effektive. De udstyres nemlig med en ny elmotor med større ydeevne.

Det betyder, at de baghjulstrukne varianter går fra at yde 204 til 286 hestekræfter. Varianten med firehjulstræk går fra 265 til 299 hk, og GTX-modeller går fra 299 til 340 hk.

Volkswagen har dertil tidligere oplyst, at den nye elmotor også er mere energieffektiv, men der oplyses ikke, at de nye ID.4 og ID.5 også har fået en lidt længere rækkevidde.

De største batteri er stadig på 77 kWh, da platformen under de to biler ikke kan rumme mere.

Se også: Bliv bedst sikret med elbilforsikring fra If