Volkswagen Scirocco kommer som elektrisk sportsvogn

Den ikoniske Volkswagen Scirocco er på vej som elbil. Den nye Scirocco bliver en sportscoupé bygget på samme platform som elektrisk Porsche Boxster.

Volkswagen Scirocco kommer som elektrisk sportsvogn

Den ikoniske Volkswagen Scirocco skal genopstå som fuldblods elektrisk sportsvogn, men du skal nok væbne dig med tålmodighed.

Se også: Priser, bedømmelser og sammenligning af elbiler

Scirocco på platform som Porsche Boxster

Volkswagen er på vej med deres første elektriske sportsvogn. Det bliver angiveligt en elektrisk udgave af den klassiske Scirocco, der først så dagens lys tilbage i 1974. Der blev frem til 1992 solgt 795.000 styk Scirocco, hvorefter sportsvognen blev taget ud af bilmærkets sortiment. Den genopstod dog i 2014 i en ny udgave.

Egentlig udgik Scirocco’en af produktionen fordi Golf’en solgte langt bedre – og tilmed var tilgængelighed i en GTI-variant. Nu ligner det, at Volkswagen vil forsøge sig med samme strategi. Golf og Scirocco er nemlig begge på vej som elbiler.

Der vil dog være større forskel end tidligere på det to modeller, tyder det på. Hvor den elektriske Golf bygges på SSP-platformen, vil Scirocco blive bygget på en modificeret PPE-platform.

Med det valg af platform tyder det på, at Scirocco bliver en dyrere og mere rå sportsvogn end tidligere. PPE-platformen er helt ny og bruges i øjeblikket kun til den nye Porsche Macan samt den kommende søster-elbil Audi Q6 e-tron.

Den modificerede PPE-platform skal nemlig bruges til elektriske sportsvogne, som for eksempel Porsche Boxster, Porsche Cayman og Audi TT. Den vil være i stil med J1-platformen, der anvendes til Porsche Taycan og Audi e-tron GT.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Volkswagen Scirocco fra 2014.

Specifikationer på Volkswagen Scirocco?

Hvilke specifikationer vil den elektriske Volkswagen Scirocco byde på? Indtil videre er der udelukkende rygter.

Den vil med stor sandsynlighed have meget hurtig opladning. PPE-platformen er en 800 volt platform, hvilket blandt andet giver en hurtigere opladning og lavere vægt.

Rygterne siger også, at platformen vil have “ekstrem stivhed”. Rygterne siger også, at VW har designet batteriet i midtertunnelen, bag kabinen, i et Boxster-lignende layout.

Basisversionen af VW Scirocco forventes at have omkring 300 hestekræfter, mens AWD-versionen vil have over 400 hestekræfter.

Se også: Udvalget af premium elbiler i Danmark

Hvornår kommer Volkswagen Scirocco som elbil?

Hvornår kommer den elektriske Volkswagen Scirocco? Angiveligt venter udviklingen af bilen blot på grønt lys fra den administrerende direktør for Volkswagen, Thomas Shäfer. Rygterne påstår, at den kommer i 2028, så du har god til at spare op.

Vi anbefaler:
Kommende elbiler i Danmark i 2024
Årets elbiler 2024 – se vinderne
Bedste bilforsikring til elbil