Xiaomi vil være en af verdens største bilproducenter

Kinesiske Xiaomi satser stort på elektrisk biler. Det overordnede mål er at blande sig med verdens allerstørste producenter af biler.

Xiaomi vil være en af verdens største bilproducenter

Tilbage i marts sidste år afslørede Xiaomi, at de med en milliardinvestering kastede sig ud i produktion af elbiler. Nu fortæller den administrerende direktør for smartphone- smarthome-producenten, at de har som mål at være en af verdens største bilproducenter.

Se også: Med milliardinvestering kaster Xiaomi sig over elbiler

Vil være i bilproducenternes top 5

Ambitionerne hos Xiaomi fejler absolut intet. Den administrerende direktør, Lei Jun, har fortalt, at deres mål er at være blandt de fem største bilproducenter i verden.

Ifølge Lei Jun vil verdens fem største bilmærker have mere end 80 procent af markedsandelen. Skal Xiaomi have succes med elbiler, er det et krav, at de er blandt disse få. Skal det blive en mulighed, skal der sælges intet mindre end 10 millioner biler om året. Men Xiaomi tror på det, og Lei Jun argumenterer med, at biler ikke længere er biler, men en form for elektroniske varer med software og brugeroplevelse som kernen i deres tjenester.

Lei Jun ser bilerne udvikle sig fra mekaniske elementer til forbrugerelektronik, og fortsætter med at sige, at elbiler er langt mindre komplicerede end benzindrevne køretøjer, og at prisen på batterier er faldet med 80 procent alene i løbet af det sidste årti. Han mener også, at der er mulighed for at reducere omkostningerne med yderligere 50 procent.

Bygger fabrik i Kina

Xiaomi er allerede i gang med at bygge en fabrik i Kina, der skal producere elbiler. Dens produktionskapacitet skal være på 300.000 enheder. Virksomheden ønsker at opnå masseproduktion i 2024 med 150.000 biler, der produceres i første fase næste år.

Detaljer om Xiaomis første elbil?

Der er allerede sluppet flere informationer løs om den første elbil fra Xiaomi. Noget af det vigtigste for Xiaomi, er at være bedst til selvkørende teknologi. Xiaomi har tidligere sagt, at de vil sætte standarden for denne automatik.

Dertil kom informationen, at deres første elbil ville blive udstyret med LiDAR. LiDAR ser vi allerede i dag brugt, da de netop har evnen til at læse trafik og vejen langt frem. Xpeng har LiDAR i deres P5, Nio har i deres ET7 og Polestar vil også tilbyde det i Polestar 3. I starten af næste måned vil Volvo EX90 blive afsløret, som også vil have LiDAR.

Se også: Nyheder om elbiler