Fokus på XPeng G9

En af årets mest ventede elbiler i Danmark er snart klar til de første spændte ejere. I denne artikel sætter vi fokus på XPeng G9.

Fokus på XPeng G9

Det er ikke længe siden, at elbilproducenten XPeng leverede de første eksemplarer af deres elektriske sedan, P7. Inden længe er det nøglerne til SUV’en G9, der ligger klar til de første ejere, der næsten ikke kan holde ventetiden ud. Her opfrisker vi hvad XPeng G9 er for en sag.

Læs også: Stor test af Xpeng G9

XPeng G9 er lige på trapperne

XPeng G9 er en af årets mest ventede elbiler. Der er slet ingen tvivl om, at der sidder mange kommende G9-ejere derude og følger med i XPeng-appen.

Man kan nemlig i appen følge med i bestillingen, hvor der de seneste dage er flere med en reservation på G9, der har fået gode nyheder. Beskeden “Køretøj tildelt” betyder nemlig, at de kommende ejere har fået tildelt et stelnummer på deres kommende bil.

De første eksemplarer af XPeng G9 forventes leveret i midten af september og flere vil være klar i slutningen af september/start oktober.

Med de leveringstider ser XPeng ud til, at holde det lovede leveringstidspunkt for G9.

Men hvad er G9 egentlig for en sag, og hvorfor er der så stor hype omkring den? Vi tager et kort kig på den herunder.

Læs også: Kommende elbiler fra XPeng

En imponerende elektrisk SUV til prisen

Hvad er vigtigst i en elbil? Er det rækkevidden, hastigheden på opladning, komforten, infotainmentsystemet, pladsen, prisen eller noget helt andet? XPeng G9 ser ud til at ramme plet på det hele.

XPeng G9 er en elektrisk SUV i mellemklassen, der tilbydes i tre forskellige varianter.

Blandt de flotte specifikationer finder man en rækkevidde på op til 570 kilometer, lynopladning fra 10-80 procent på ned til 20 minutter, 0-100 km/t på ned til 3,9 sekunder og et bagagerum på 660 liter. Dertil er der den store flotte kabine, den flotte store skærm med XPeng eget lovende infotainmentsystem og køreoplevelsen med en adaptiv undervogn.

Prisen for en XPeng G9 starter ved 479.900 kroner.

Testmiljøer i Tyskland, England og Norge har allerede testet og bedømt XPeng G9. Gennemsnittet af deres kvalitetsbedømmelser har vi valgt at udtrykke i en samlet Meta Score på 80/100, hvilket placerer XPeng G9 som en af de bedste SUV’er i Mellemklassen og den andenbedste i prisklassen.

Se også: Billeder af XPeng G9

Vores test af XPeng G9

Er den virkelig så god som den lyder? Vi var de første til at se XPeng G9 til et lanceringsevent og vi har også kørt den – og det ser bestemt lovende ud. Dog har vi endnu ikke haft den til test, men det får vi snart. Se frem til at læse vores grundige gennemgang af G9 inden længe.

Husk at du også kan bestille en prøvekørsel af XPeng G9, hvor du kan danne dit eget indtryk – det vigtigste indtryk overhovedet.