Xpeng P7 i billigere variant på vej

Den nye Xpeng P7 vil have et mindre LFP-batteri med kortere rækkevidde - til gengæld vil den være billigere. Se specifikationer og pris.

Xpeng P7 i billigere variant på vej

Xpeng har netop løftet sløret for en ny variant af sedanen P7, der har et mindre batteri og lavere pris. Vi tager et kig på specifikationerne på de nye P7 og giver et bud på prisen.

Se også: Alle elbiler fra Xpeng

Xpeng P7 med mindre batteri og pris

Xpeng løftede i foråret sløret for den nuværende P7, der med et 82,7 kWh batteri kører op til 576 kilometer på en opladning. Med flere andre forbedringer og en skarp pris fra 399.900 kroner så P7 enormt lovende ud.

Siden da er priserne på elbiler faldet endnu mere, og Xpeng vil selvfølgelig gerne være med i legen. Derfor har de løftet sløret for en ny P7, der kommer med et mindre batteri.

Batterierne er stadig den dyreste komponent i elbilerne, og det er her der skal spares, hvis prisen skal bringes ned. Derfor er batteriet i den nye P7 skrumpet fra 82,7 kWh til 64,4 kWh, hvilket giver den en kortere rækkevidde.

Der oplyses en rækkevidde på 550 kilometer, som dog er efter CLTC-standarden. Man skal forvente en noget kortere rækkevidde i WLTP.

Se også: Specifikationer og pris på Xpeng P7

Et LFP-batteri med hurtig opladning

Batteriet i den nye P7, som i hjemlandet går under navnet P7i, kommer med et LFP-batteri. Der er fordele og ulemper ved denne type af batterier.

LFP-batterier mere miljøvenlige, har længere holdbarhed, sikrere, men samtidig også mindre energitætte. Du kan læse mere om LFP-batterier her.

Ofte har LFP-batterier også en langsommere opladning, men sådan er det ikke i den nye P7. Det nye batteri kommer fra producenten Eve Energy, og kan oplade fra 10-80 procent på 29 minutter.

Pris på ny Xpeng P7?

Hvad bliver prisen på den nye Xpeng P7 med LFP-batteri? Der er endnu ikke en officiel dansk pris, men vi forventer den bliver mellem 25.000 til 50.000 kroner billigere. Det betyder, at prisen på P7 fremover kan starte mellem 350.000 og 375.000 kroner.

Se også: Kommende elbiler