OxygenOS 11 får nyt design – bevæger sig mere væk fra ren Android

Den næste version af OxygenOS til OnePlus-telefoner får et udtryk, der minder en hel del om Samsungs OneUI-brugerflade. Se hvordan OxygenOS 11 kommer til at se ud.

OxygenOS 11 får nyt design – bevæger sig mere væk fra ren Android

OnePlus er i fuld gang med at forberede den næste store softwareopdatering til understøttede OnePlus-telefoner.

Nyere modeller fra OnePlus, som stadig får opdateringer, kan forvente at modtage Android 11 med OnePlus’ egne OxygenOS 11-tilpasninger.

I år vil der dog ske ganske tydelige designmæssige ændringer, skriver Android Police. Hjemmesiden har nemlig taget et kig på Android 11 Developer Preview 3, som kan testes på OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro.

Den mest bemærkelsesværdige ændring er, at overskrifter i en lang række standardapps bliver markant større – ligesom i Samsungs OneUI 2-tilpasning af Android og i iOS 11 og nyere. Det gælder i apps som Indstillinger, Vejr, Beskeder, Opkald, Galleri og Zen Mode.

Læs også: OnePlus gør klar til Android 11 og en aktiv låseskærm

Indstillinger har også fået et nyt design, hvor flere punkter er grupperet og har fået en grå eller hvid baggrund alt efter hvilket tema man anvender.

Kigger man nærmere på ændringerne, vil man dog også se, at meget er, som det plejer at være. Der er stadig mange af de sædvanlige elementer i den såkaldte Material Design-stil at finde.

Overordnet set ser det dog ud til, at OnePlus stille og roligt bevæger sig væk fra den helt rene udgave af Android, hvilket ellers tiltalte mange af OnePlus’ tidlige kunder.

Ændringerne har også allerede fået en blandet modtagelse på nettet. Nogle finder ændringerne fornuftige, da de som bekendt minder en del om ændringerne i Samsung OneUI 11, hvilket generelt får positive ord med på vejen.

Andre mener, at OnePlus går den forkerte vej med ændringer som disse, fordi det bliver sværere at genkende den oprindelige OnePlus-producent, som mange fandt interessante blandt andet på grund af den helt rene Android-software.

Hvad synes du om ændringerne i OxygenOS 11?

Se også: Find de bedste priser på OnePlus-mobiler

Redaktionen har mere til sagen

Temaet fortsætter med at være relevant. Daniel Søgaard Hald fortsatte fortællingen. 12/8/2020 blev historien fulgt op med et indlæg om Test: Motorola Moto G 5G Plus – fortræffelig mobil til prisenKlik her for at åbne artiklen.. Se de seneste nyheder om emnet her.