Polestar 2 opdateres til Android Automotive 11

Polestar 2 modtager nu sin tredje store opdatering af Android Automotive. Seneste software bringer Android Automotive 11 til elbilen - se nyhederne.

Polestar 2 opdateres til Android Automotive 11

Den første bil på markedet med Googles infotainmentsystem modtager nu sin tredje store opdatering. Hos Polestar gør man klar til udrulning af Android Automotive 11 til Polestar 2. Her kan du læse om nyhederne i den nye version af det smarte infotainmentsystem.

Se også: Test og anmeldelse af Polestar 2 (2022) 

Fra Android Automotive version 9 til 11

Med udrulningen af Android 11 til Polestar 2 bliver det bilens tredje store opdatering af bilens infotainmentsystem. Polestar 2 startede med version 9, blev senere opdateret til version 1o og kan nu goddag til version 11.

Version 11 af Android Automotive blev lanceret forrige år og er altså ikke nyeste version. Nyeste version af Android Automotive er version 12, der blev lanceret i december sidste år.

På deres hjemmeside oplyser Polestar om forbedringerne i denne opdatering, som omfatter bedre radiomodtagelse, en rettelse til afbrydelse af GPS-navigation, når der skiftes profil på bilen samt forbedringer til Polestar-appen, inklusive opladningsstatus i realtid og bedre kontrol over klimaindstillinger.

Nyhederne i Android Automotive 11 til Polestar 2

  • Opdateringer i softwareversion P2.0
  • Android R: det nyeste tilgængelige Android Automotive OS, der muliggør nye app-kategorier og fremtidig funktionalitet.
  • Forbedringer af funktionaliteten i bilen:
    • Forbedringer af forbindelsesstabilitet.
    • Forbedret radiomodtagelse.
    • Navigationsstabilitetsforbedringer for GPS-placering og rettelse af afbrydelse af navigation ved skift af profiler.
  • Forbedringer af funktionaliteten i Polestar-appen:
    • Ladestilstand (SOC): stabilitetsforbedringer og realtidsstatus for SOC er tilgængelig under opladning.
    • Stabilitetsforbedringer for låsestatus.
    • Stabilitetsforbedringer for klimatimere og øget frekvens af statusopdateringer.

Polestar siger, at opdateringen ruller ud som en Over-The-Air (OTA) opdatering, så man burde kunne installere den direkte i bilen. Hvis det ikke virker, kan autoriserede Polestar-værksteder også sideloade opdateringen.

Læs også: Honda vil benytte Android Automotive fra næste år

Googles infotainmentsystem bliver mere populært

Siden introduktionen af Android Automotive i 2017 har Google haft svært ved at overtale bilproducenterne til at benytte  infotainmentsystemet. Volvo, Polestar og Ford har kastet sig over at bruge Android Automotive og flere producenter har meldt sig klar, heriblandt Honda. Også Renault, Nissan og Mitsubishi har meldt ud, at de vil bruge systemet. Den første bil med Android Automotive fra de tre producenter bliver Renault med deres Megane E-TECH Electric.

Se også: Nyheder om elbiler