Sådan forbindes bluetooth-hovedtelefoner og højtalere til mobilen

Bluetooth kan for mange være forvirrende at komme i gang med. I denne guide viser vi hvordan man let forbinder trådløse højtalere og hovedtelefoner til mobilen.

Sådan forbindes bluetooth-hovedtelefoner og højtalere til mobilen

Det kan være skønt at slippe for besværlige og grimme kabler, både i hjemmet og ude i det fri. Bluetooth er en smart teknologi, der gør netop dette muligt. En løbe- eller gåtur uden at blive generet at et kabel, eller muligheden for at spille musik fra Spotify i hjemmet helt trådløst – det kan noget.

Men selvom det er smart, så kan det også være enormt forvirrende og irriterende. Hvordan parrer man (opretter forbindelse mellem) hovedtelefoner eller en højtaler med mobiltelefonen? Selv om man tidligere har haft forbundet en given bluetooth-enhed, så kan man sagtens ende med at skulle gøre det hele forfra. Der kan være flere årsager til dette; måske får du ny mobil eller måske har andre brugt din trådløse enhed. Men frygt ikke, for det er ganske let at få forbundet mobil og højtaler/hovedtelefoner via bluetooh.

Læs også: De 5 bedste smartprodukter til hjemmet

Forbind bluetooth-enheder på Android

Inden du går i gang med bluetooth på din Android-mobil, så skal du sørge for at det er slået til. Hiv ned fra toppen af skærmen for at få vist mobilens hurtigindstillinger. Her kan du hurtigt tænde for bluetooth. Processen er ikke altid helt ens på de forskellige Android-mobiler, men heller ikke meget anderledes end nedenstående.

 1. Gå til mobilens indstillinger.
 2. Find menupunktet med bluetooth og tryk på det. Det gemmer sig ofte under WiFi og andre forbindelser.
 3. Nu skal din bluetooth-højtaler eller hovedtelefoner sættes i parringstilstand. Det er forskelligt hvordan dette sker, men de fleste enheder har en dedikeret knap til det. Se billedet herunder, der viser hvordan bluetooth-ikonet ser ud.
 4. Vælg Bluetooth menupunktet. Herefter begynder mobilen af søge efter nye bluetooth-enheder (på nogle mobiler skal søgningen startes manuelt), og viser samtidig allerede kendte bluetooth-enheder.
 5. Efter kort tid skulle den enhed, du ønsker at tilslutte, gerne dukke op på listen over tilgængelige enheder. Gør den ikke det, så sæt enheden i parringstilstand igen og få mobilen til at søge efter nye bluetooth enheder.
 6. Når du kan se højtaleren eller hovedtelefoner i oversigten, så tryk på den, og den trådløse forbindelse vil blive oprettet. Her kan du blive spurgt om du vil dele fx kontakter med enheden.
Bluetooth højtaler parringstilstand
Tryk på bluetooth-knappen for at sætte højtaleren eller hovedtelefonerne i parringstilstand.

Forbind bluetooth-enheder på iPhone

At forbinde en trådløs højtaler eller et sæt hovedtelefoner til en iPhone er, ligesom på Android, en simpel opgave. Sørg først og fremmest for at bluetooth er aktiveret. Gå ind indstillinger og find menupunktet bluetooth, hvor du her kan aktiverer bluetooth. Det kan også gøre i iPhonens kontrolcenter.

 1. Gå til iPhonens indstillinger.
 2. Nu skal din bluetooth-højtaler eller hovedtelefoner sættes i parringstilstand. Det er forskelligt hvordan dette sker, men de fleste enheder har en dedikeret knap til det. Se billedet herover, der viser hvordan bluetooth-ikonet ser ud.
 3. Find menupunktet med bluetooth og tryk på det. Herefter begynder iPhonen automatisk at søge efter tilgængelige bluetooth-enheder.
 4. Efter kort tid skulle den enhed, du ønsker at tilslutte, gerne dukke op på listen over tilgængelige enheder. Gør den ikke det, så sæt enheden i parringstilstand igen og sluk/tænd bluetooth på iPhonen.
 5. Når du kan se højtaleren eller hovedtelefoner i oversigten, så tryk på den, og den trådløse forbindelse vil blive oprettet.

Nu kan du nyde dejlig kabelfri lyd på farten eller i hjemmet. Når du er færdig med at bruge den trådløse bluetooth-enhed, så er det smartest at slukke for selve enheden. Om du lader bluetooth være tændt på mobilen, er helt op til dig. Men slukker du bluetooth, så husk at tænde det inden du vil forbinde til højtaleren eller hovedtelefonerne igen.

Læs også: Anmeldelse af JBL Link Portable

Sådan sletter du bluetooth-enheder fra mobilen

Det er også inde i bluetooth-menupunktet, på både Android og iPhone, at man kan slette bluetooth-enheder, som man ikke længere bruger. Her trykker man bare på ikonet i højre side, hvorefter man kan slette enheden fra mobilen.

Læs også: De bedste enheder til streaming af film og serier

Sagen videre

Her finder du efterfølgende nyt og anvisning til de seneste nyheder om emnet. Daniel Søgaard Hald valgte at gå videre med sagen. 6/2/2020 kørte vi en ny vinkel på Samsungs Galaxy Home Mini-smarthøjtaler lanceres snart – Du kan læse den her. De sidste nyheder om emnet finder du her.