Samsung SGH E330 (produkttest)

Samsung SGH E330 (produkttest)

Design
Hvis man er til kurvede former, flydende overgange med to nuancer stål og minimalistisk design, så er Samsung E330 noget for dig. Den mandelformede skønhed er designet til en perfektionist, som søger tidløst design hos en klaptelefon med en sølle vægt på 85 gram.

Den lille klaptelefon ligner mere en flydende dråbe metal end noget andet. De to stål-nuancer forbindes i en lækker harmoni, hvor den udvendige farveskærm sætter prikket over i’et. Alt er virkelig gennemtænkt!

Men det er ikke altid det ydre der tæller, og når man åbner E330 er den lige så smuk indvendig som udvendig. Det er som at hukke en sten halvt over og skille den fra hinanden. Knapperne sidder hvor de skal og harmonien fortsætter. Det er som om telefonen bliver bredere ved åbning, men det er en smagssag om man bryder sig om dette.

Designskønheden E330 fortjener topkarakter for sit minimalistiske design. 6 ud af 6 stjerner og en stor ros til Samsungs designere, som selv Hugo Boss må hungre efter.

Skærm
Skærmen er dog ikke lige så imponerende. Selvom du åbner for et virvar af 3D figurer og farver, når du tænder for telefonen, så holder skønheden ikke ved. Jo længere du bevæger dig ind i telefonen, jo hurtigere finder du faktisk ud af at skærmen i E700 ser lige så godt ud, på trods af en stor forskel.

Samsung har nemlig valgt at fjerne, den ellers så populære, TFT teknologi og bruge en nyere der hedder UFB. Den nye teknologi skulle være tyndere og bedre i sollys – om vi så kan bruge det til noget om vinteren, vil jeg ikke kommentere. UFB displayet med 65.000 farver og 128×160 pixels forstår ikke rigtigt at smelte farverne sammen og skabe et flydende billede.

Det er især en skam, når man skal bruge skærmen som viewfinder til kameraet. Men igen, hvad kan man forvente for en designtelefon med kamera, forbedret lydkvalitet og en pris til 2.000,- kr. uden abonnement – og nu vil jeg altså også have en super farveskærm. Måske er det for meget at forlange.

Som et lille plaster på såret har Samsung placeret en lille ydre skærm med 96×96 pixels og 65.000 farver. Ganske glimrende for en udvendig skærm. Og perfekt når den skal bruges som viewfinder.

3 ud af 6 stjerner har jeg bestemt mig for. Efter sammenligning med prisen, er skærmen hverken dårlig eller god, som altså placerer den på 3 stjerner.

Kamera
Modsat til skærmen, så forstår kameraet på E330 at lave sammenhæng i farverne i et flydende billede, som slet ikke ser dårligt ud på computeren.
Det ændrer dog ikke på, at kameraet kun har en opløsning på 480×640 pixels, den elskede opløsning hos producenterne, men hadede hos forbrugerne.

Men igen, må man vel stille sig tilfreds med dette hos en telefon til 2.000 kroner. Men gæt engang, Samsung må have et hav af plastre, for der kommer altså ét til nu. Man kan finde en lille blitz under den udvendige skærm, og den fungere glimrende. Præcis ligesom E800, hvor det lyser et øjeblik og billedet bliver taget. Og det lyser virkelig op. Desuden har kameraet 4x digital zoom, som er noget af det bedste zoom jeg længe har set.

4 ud af 6 stjerner til et kamera, som sagtens kunne være bedre, men som til prisen er ganske okay. Desuden sjovt med kameralys og zoom.

Betjening
Nu må Samsung da snart hive op i bukserne og tage sig sammen med den brugerflade og menu. Samsung forstår alt andet end at bygge ordentlige og logiske menuer. De kan indtage markedet i pragt, producere spændende telefoner til både almindelige brugere og savlende tekniknørder, men menuen kommer de altså ingen vegne med.

Selvom jeg gav Samsung X460 3 ud af 6 stjerner for betjening, og selvom menuerne grundlæggende er det samme, så kan jeg godt afsløre at E330 får sølle 2 stjerner.

Det kan godt være knapperne ser indbydende ud udseendemæssigt, men når man nu skal trykke på dem, ligger slet-knappen ikke lige det perfekte sted. Menuen er svær at navigere rundt i, og så hjælper det ikke at ens tommelfinger ustandseligt glider ned på slet-knappen og trykker tilbage. Desuden virker det temmelig ulogisk, at "vælg"-knappen ikke er den midterste knap i forhold til navigations-piletasterne. (Se foto: "i" ville have været bedst og mest logisk at benytte til vælg).

Som sagt 2 ud af 6 stjerner. Jeg håber på Samsung kan give sig selv det nytårsforsæt at fremstille spændende designmobiler med et ordentligt menu-system.

Samsung SGH E330

Helhed

Slå designet sammen med skærm og kamera og det giver Samsung E330 en lækker helhed, som ikke kun passer fysisk, men også psykisk. Den føles ikke bare godt i hånden, du modtager simpelthen afslappende impulser fra telefon, som får din hjerne til at slappe af. Overdrivelse fremmer forståelsen, men du føler dig virkelig tilpas med E330.

Kort og godt 5 ud af 6 stjerner til et lille vidunder fra Samsung til en billig pris. Få nu bare rettet den menu!

Konklusion
Vi tager det store regnestykke som sædvanlig. 4 ud af 6 stjerner modtager den lille perle E330, som vækker en flamme inden i dig når du kigger på den, men flammen bliver ubehagelig når du bevæger dig rundt i menu, kamera og skærm.

E330 er klart noget at være tilfreds med, men mon ikke Samsung kan rette de små og store fejl i det nye år. Det håber jeg i hvert fald kraftigt.

topbillede=samsung_e330_c.jpg
billede=icon-test.jpg
picture=on
picturetext=Hvis man er til kurvede former, flydende overgange med to nuancer stål og minimalistisk design, så er Samsung E330 noget for dig. Den mandelformede skønhed er designet til en perfektionist.
picturefile=samsung_e330_a.jpg
picturelink=http://www.mobilpriser.dk/index.php?page=103&form=1&priceinterval=-1&producer=7&product=329&abonnement=-1
picturelinktext=

Se priser på E330…
cat=on
catname=samsung
comon=off