Samsung Unpacked-event: Galaxy S10 og foldbar smartphone

Om præcis to uger skydes Samsungs Unpacked-event i gang. Her får vi Galaxy S10 at se, men muligvis også deres foldbare smartphone.

Samsung Unpacked-event: Galaxy S10 og foldbar smartphone

Året er lige startet, men byder meget snart på nogle af årets mest interessante produkter. Den 20. februar afholder Samsung nemlig deres næste Unpacked-event, hvor vi får et nyt Galaxy S flagskib, men måske også eletronikgigantens store satsning: den foldbare smartphone. 

I artiklen her kigger vi nærmere på hvad der forventes afsløret til eventet. Der er allerede blevet lækket en reklamevideo af Samsungs foldbare telefon, så vi må forvente den er klar til at blive vist frem. Men lad os starte med efterfølgeren til én af sidste års mest solgte smartphones, Galaxy S9.

Læs også: Samsung klar med 1 terabyte lagerplads til smartphones

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10 og Galaxy S10+. Foto: Winfuture.de

Galaxy S10: Hvad vi ved om den

Samsung Galaxy S10 bliver en af årets vigtigste produkter, specielt for Samsung. Samsung kæmper imod generelt faldende smartphone salg, samt nye innovative konkurrenter. Samsung Galaxy S10 kommer i hele tre udgaver: en billigere S10 Lite, en S10 og en større S10+. 

Fælles for dem alle er, at de kommer i et “glas på glas” design, de benytter det seneste Exynos 9820 8nm chipsæt og de kommer med Samsungs nye One UI brugerflade. Derudover skulle de alle få en hurtigere 25w kablet opladning, samt en hurtigere trådløs opladning.

En ny omvendt 9w trådløs opladning er også blevet rygtet, som skulle være hurtigere end hvad der allerede er på markedet.

Galaxy S10E
Den billigere Galaxy S10 Lite, nu omdøbt til S10E, skulle få en flad skærm på 5,8 tommer. E’t i den navn skulle stå for “Essential”. Den største Galaxy S10+ skulle derimod få en stor 6,7 tommer skærm, så selvom navnene minder om hinanden, så er der stor forskel i størrelsen på modellerne. Galaxy S10E får et enkelt kamera på forsiden, i form af et hul i skærmen. På bagsiden skulle der sidde et dobbelt kamera.

Modsat de to dyrere S10-modeller, så har S10E , udover en mindre skærm, ikke fingeraftrykslæser i skærmen. Fingeraftrykslæsern kommer til at sidde indbygget i tænd/sluk knappen, på siden af telefonen. Den skulle i stedet blive en hel del billigere og dermed konkurere direkte med Apples iPhone XR. Batteriet skulle i S10E være på 3100 mAh.

Galaxy S10
Standardudgaven af Galaxy S10 skulle få en 6,1 tommer buet skærm. Det er selvfølgelig et AMOLED panel og med en opløsning på 1440 x 2960. Det nye display med hul i skærmen har fået det kreative navn Infinity-O. Den får en ny fingeraftrykslæser indbygget i dens skærm. Teknologien er udviklet af Qualcomm og skulle benytte en ultralydsteknologi, skulle forbedre nøjagtigheden og dermed sikkerheden og hastigheden.

Kameraet i Galaxy S10 bliver også ganske interessant. Den har på fronten et enkelt kamera, men hele tre på bagsiden, ligesom på Galaxy A9. Men Samsung ved at konkurrenterne er blevet stærke på kameradelen, så vi har store forventninger til Samsungs.

Det er desuden netop sluppet ud, at Galaxy S10 skulle være tyndere end sidste års model, men skulle have et større batteri på 3.500 mAh.

Galaxy S10+
Plus-modellen er som regel bare en udgave med en større skærm. Sådan er det også med Galaxy S10+, men måske alligevel ikke helt. Galaxy S10+ skulle få en skærm på 6,4 tommer i samme opløsning som Galaxy S10. Den får to frontkameraer og et batteri på 4000 mAh. 

Men der går rygter om en 10 års jubilæums udgave, som byder på nogle vilde specifikationer. En 5G-udgave med en 6,7 tommer skærm, 12GB RAM og 1TB lagerplads og en voldsom pris.

S10 og earbuds
Det ser ud til der kommer en bundle med Samsung Galaxy S10, hvor det trådløse headset, Galaxy Buds, følger gratis med. Prisen på Galaxy Buds ser ud til at blive ca. 1.200 kroner. Foto: Slashleaks.com
samsung galaxy s10 e
Galaxy S10E, Galaxy S10 og Galaxy S10+. Foto: Mobilefun.co.uk

Galaxy F foldbar mobil: Hvad vi ved om den

Vi forventer også at se Samsung første foldbare telefon lanceret. Vi så første gang en prototype i december måned, men har siden da set flere lækkede billeder og specifikationer. Senest er en reklamevideo dukket op, som giver det hidtil bedste indtryk af enheden. En foldbar telefon er helt sikkert ikke noget for alle, men det er en helt ny slags smartphone, som kan forvandles til en lille tablet. Det lyder smart, men hvordan det fungerer i praksis, må vi vente i spænding med at finde ud af. 

Man ved stadig meget lidt om Samsungs kommende Galaxy F, men lidt er der alligevel sluppet ud. Letsgodigital har fået lavet en række rendering af enheden, udfra hvad man ser i reklamevideoen.

Artiklen fortsætter under billederne…

Samsung Galaxy F
Rendering af Samsungs foldbare mobiltelefon Galaxy F. Foto: letsgodigital.org

Foldet sammen er skærmen på 4,58 tommer, men foldet ud bliver den hele 7,3 tommer. Skærmformatet i udfoldet tilstand skulle være 16:10 og opløsningen 1536 x 2152 pixel.

Chipsættet skulle være det samme som i Galaxy S10, Exynos 9820. Den får 5G modem, 128 eller 512GB lagerplads og 8GB RAM og et 6.000 mAh batteri.

Enheden ser overraskende tynd ud, hvilket skyldes bl.a. ny skærmteknologi, der kræver mindre plads til panelet. Der er også minimal kant omkring skærm og ingen notch. Men hvor er frontkameraet? Om to uger ved vi forhåbentlig alt om dette spændende produkt.

Galaxy S10 og Galaxy F: Priser og tilgængelighed

Forudbestilling på Galaxy S10 skulle starte allerede den 21. februar, og de første enheder lande i butikkerne i starten af marts. Priserne starter ved cirka 5.800 kroner for Galaxy 10E, 6.900 kroner for Galaxy S10 og 7.800 for Galaxy S10+.

Pris og tilgængelighed på Galaxy F ved vi desværre ikke noget om endnu. Men vi opdaterer artiklen når nyt dukker op.

  Lagerplads/RAM Farver
Galaxy S10E 128GB / 6GB Prism Black, Green, White, Canary Yellow
Galaxy S10 128-512GB / 6-8GB Prism Black, Green, White, Blue
Galaxy S10+ 128-1024GB / 6-12GB Prism Black, Green, White, Blue (1TB i Ceramic White, Ceramic Black)

Læs også: Pressebilleder af Samsung Galaxy S10 lækket

Galaxy Watch Sport
Lækket billede af Samsungs Galaxy Watch Active. Foto: Tigermobiles.com

Trådløse hovedtelefoner og smartwatch

Som om Galaxy S10 og den foldbare telefon ikke er nok, så ser Samsung ud til at lancerer nye 100 procent trådløse hovedtelefoner, en fitnesstracker og et smartwatch.

Samsung Galaxy Buds bliver et sæt helt trådløse hovedtelefoner, lignende disse. Disse ligner at skulle tage kampen op med Apples AirPods. Om det så bliver på lydkvalitet eller pris ved vi endnu ikke. 

Derudover kommer måske Galaxy Fit og Fit e fitnesstrackere, samt et spændende smartwatch med navnet Galaxy Watch Active. Det kan du læse mere om lige her.

Mobilsiden.dk deltager vi Samsungs event den 20. februar og vil selvfølgelig holde jer up-to-date på dagen.