Snart bliver totrinsgodkendelse standard på din Google-konto

Har du ikke fået aktiveret totrinsgodkendelse på din Google-konto, så bliver du snart tvunget til det. Totrinsbekræftelse aktiveres som standard.

Snart bliver totrinsgodkendelse standard på din Google-konto

De fleste af os ved, at det er vigtigt at sikre vores online profiler og konti. Men det er ikke altid man får gjort noget ved det, og pludselig er uheldet ude. På en Google-konto har man i lang tid kunnet aktiverer totrinsbekræftelse, for at øge sikkerheden. Har du ikke fået gjort det endnu, så bliver du snart tvunget til det, for Google vil aktivere det som standard.

I et blogindlæg fortæller Google, at de inden længe vil begynde at få aktiveret totrinsgodkendelse (eller totrinsbekræftelse som Google kalder det) hos brugere, som ikke allerede har det. I indlægget forklarer Google, at det ekstra lag af sikkerhed er en god måde at sikre kontoen, uden det er besværligt for brugerne:

“En af de bedste måder at beskytte din konto mod en brudt eller dårlig adgangskode er ved at have en anden form for verifikation på plads – en anden måde for din konto at bekræfte, at det virkelig er dig, der logger ind.”

Snart begynder Google automatisk at tilmelde brugere til totrinsbekræftelse.

Læs også: Sådan laver du en stærk adgangskode

Google-kontoen skal være forberedt til det

Inden Google automatisk kan aktivere totrinsbekræftelse, så kræver det at Google-kontoen er forberedt til det. Dette kan man se under “sikkerhed” i Google-kontoens indstillinger.

Med totrinsbekræftelse aktiveret, så dukker der ved login på Gmail, Drev eller en anden Google-tjeneste en prompt op på din telefon, hvor du skal godkende dit login. Er det ikke der dig logger ind, så bliver du hurtigt gjort opmærksom på, at noget er galt.

Google oplyser derudover, at en prompt som sendes direkte til din telefon er sikrere end en SMS-bekræftelseskode, da disse kan aflyttes.

Hvornår totrinsbekræftelse bliver aktiveret som standard fortæller Google ikke. Men har du ikke aktiveret det, så kan vi varmt anbefale at gøre det.

Se også: Seks mobiltelefoner med høj sikkerhed