Stor elektrisk Mercedes EQB klar til Danmark – se pris

Mercedes er klar med deres første syvpersoners SUV i Danmark. Mercedes EQB har en rækkevidde på op til 420 kilometer og en dansk pris fra 461.000 kroner.

Stor elektrisk Mercedes EQB klar til Danmark – se pris

Den første elektriske syvpersoners kompakt-SUV fra Mercedes er nu klar til danskerne. Mercedes EQB er en kompakt SUV, men byder samtidigt på rigeligt med plads til både den lille og store familie. Den elektriske Mercedes EQB kommer i to motorvarianter og en dansk pris fra 461.000 kroner.

Se også: Mercedes EQXX får reel rækkevidde over 1.000 km

Masser af plads til EQB

EQB slutter sig til familien af elektriske biler fra Mercedes under EQ-navnet. EQB er en kompakt-SUV med plads til syv personer, hvor de to ekstra pladser på tredje sæderække er skabt til personer med en højde på op til 165 centimeter, ligesom der også kan monteres barnestole. EQB kan vælges med enten fem eller syv siddepladser. Når den tredje sæderække ikke anvendes, foldes den sammen i bunden af bagagerummet. Når det kommer til bagagerummet er her også rigeligt med plads. EQB byder nemlig på et praktisk bagagerum med lav læssekant og en kapacitet fra 495 og op til 1.710 liter. Udgaven med syv sæder har en anelse mindre bagagerumsplads.

I typisk Mercedes-stil er udstyrsniveauet højt. Her finder man blandt andet LED High Performance forlygter med automatisk fjernlysassistent, parkeringspakke med sensorer for og bag, integreret bakkamera og 18 tommer letmetalfælge som standard. Sikkerheden er der styr på med Active Lane Keeping Assist og Active Brake Assist som standard.

I kabinen finder man den flotte ambientebelysning med 64 farver, digital instrumentering med to store 10,25 tommer touch-skærme samlet i ét stort Widescreen Cockpit, hvor du også finder det intelligente MBUX system med navigation med Electric Intelligence, som optimerer køreturen i forhold til rækkevidde og opladning.

Læs også: Mercedes EQS sætter rækkevidde-rekord for elbiler

Rækkevidde, opladning og ydelse i Mercedes EQB

Mercedes kommer til Danmark i to motorvarianter, hvor begge tilbyder firehjulstræk. EQB 300 4MATIC yder 228 hestekræfter, mens EQB 350 4MATIC leverer 292 hestekræfter. Begge udgaver er udstyret med et 66,5 kWh stort batteri, som giver en rækkevidde på op til 420 kilometer (WLTP) på en fuld opladning.

EQB lader med op til 100 kW, hvilket gør det muligt at oplade fra 10 til 80 procent på 30 minutter. Efter 15 minutter vil der kunne køres omtrent 150 kilometer. En fuld opladning med en 11 kW hjemmelader tager omkring seks timer.

Med i prisen følger også ét års gratis abonnement på Mercedes me Charge. Abonnementet giver adgang til omkring 90 procent af alle offentlige ladestationer i Danmark og resten af Europa og gør det muligt at lade til attraktive priser. Derudover medfølger også ét års gratis medlemskab af IONITY-netværket, som gør det muligt at lade til priser fra 2,20 kr. pr. opladt kWh mod en normalpris på 6,20 kr.

Dansk pris på Mercedes EQB

Mercedes EQB 300 4MATIC, som er den billigste varint, har fået en dansk pris fra 461.000 kroner. EQB 350 4MATIC har fået en dansk pris fra 476.000 kroner. Skal der være plads til syv personer i EQB, koster dette yderligere 12.334 kroner.

Se også: Overblik: Alle elbiler i Danmark og deres rækkevidde

Fortsættelse af sagen

Næste interessante historie om sagen kom frem. Daniel Søgaard Hald kørte videre med bolden. 25/11/2021 gik vi videre med en ny vinkel på temaet Mercedes EQXX får reel rækkevidde over 1.000 kmKlik her for fortsættelsen.. Redaktionen har stadig interesse for temaet. Klik her for at læse aktuelle nyheder..