90% af danske virksomheder har elendig cybersikkerhed til mobilen

Mobiltelefoner er i stigende grad blevet mange medarbejderes vigtigste redskab, men mange danske virksomheder mangler værktøjer til at styre sikkerheden.

90% af danske virksomheder har elendig cybersikkerhed til mobilen

Mange virksomheder mangler værktøj til at styre sikkerheden på arbejdstelefoner, hvilket kan udgøre en stor risiko for virksomhedernes it-sikkerhed. Mobiltelefoner er i stigende grad blevet det primære digitale værktøj for medarbejdere i mange virksomheder, der anvender dem til at få adgang til virksomhedens e-mails, samarbejdsværktøjer, forretningsdata og nøglesystemer.

Alligevel viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af Motorola, at kun 26 procent af virksomhederne inddrager alle ansattes mobiltelefoner i virksomhedens sikkerhedsarbejde.

Se også: Bedste mobilabonnement til erhverv

Mange danske virksomheder har ingen sikkerhedsstrategi for telefoner

Undersøgelsen afslører også, at hele 48 procent af virksomhederne angiver, at de mangler dedikerede værktøjer til at håndtere cybersikkerhedstrusler på mobiltelefoner. Kun 10 procent af de danske virksomheder mener, at de er fuldt dækket ind i forhold til cybersikkerhed på mobiltelefonen og vil derfor ikke foretage sig yderligere.

24 procent mener, at virksomheden har de nødvendige værktøjer i form af hardware og software til at vurdere og håndtere risici knyttet til mobil sikkerhed, og 22 procent angiver, at de er overbeviste om, at virksomheden har tilstrækkelige ressourcer i form af personale og tid til at vurdere og håndtere eventuelle trusler.

“Mange virksomheder har hverken en klar strategi, effektive værktøjer eller de nødvendige ressourcer til at håndtere mobiltelefonsikkerheden på en tilfredsstillende måde, på trods af at flere og flere medarbejdere bruger mobiltelefonen som et dagligt arbejdsredskab”, udtaler Steven Antoniou, B2B-salgschef hos Motorola.

Se også: Foldbare telefoner er gode til erhverv

Private telefoner på arbejdet er et stort sikkerhedsproblem

En anden udfordring er, at mange virksomheder tillader medarbejderne at bruge private mobiltelefoner på arbejdet. Ifølge undersøgelsen udleverer kun 34 procent af virksomhederne mobiltelefoner til alle ansatte, mens 20 procent tillader de ansatte at bruge deres private telefoner på arbejdet, og 33 procent har en blanding af firma- og privatmobiltelefoner.

Denne høje andel af private mobiltelefoner i virksomheder udgør et problem, da det vanskeliggør virksomhedernes muligheder for at styre og sikre disse enheder.

Undersøgelsen identificerer også forskellige årsager til den manglende sikkerhed på telefoner. 15 procent angiver, at medarbejderne ikke følger de politikker og regler for mobilbrug, som virksomheden har fastsat.

15 procent mener, at IT-teamet mangler tid og ressourcer til at prioritere cybersikkerhed og 14 procent angiver, at virksomhedens ledelse ikke prioriterer cybersikkerhed til mobiltelefoner

Se også: Hvilke bogføringsprogrammer har god lagerstyring?

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af opinions- og markedsundersøgelsesvirksomheden YouGov.

I perioden 11.-24. januar 2023 er der gennemført i alt 1003 interviews via internettet med danskere på 18+, som arbejder inden for IT, enten som har en titel indenfor IT, som arbejder indenfor IT-området i deres organisation eller som have en vis grad af beslutningsansvar inden for IT på deres arbejdsplads.