Mac-brugere er mere produktive og bedre beskyttet mod virus

En undersøgelse viser, at dem der bruger Mac-computere fra Apple er mere produktive og samtidig har bedre beskyttelse mod virus og cybertrusler.

Mac-brugere er mere produktive og bedre beskyttet mod virus

En stor undersøgelse fra Cisco viser, at medarbejdere med Mac-computere er mere effektive og mindre eksponerede for cybertrusler og har færre virusproblemer.

Se også: Seneste nyt om hardware til kontoret

Apple Mac brugere er mere effektive

En intern undersøgelse i Cisco med mere end 130.000 medarbejdere fortæller, at der er flere fordele for både virksomhed og medarbejder ved at vælge Mac fremfor PC.

For et år siden fik virksomheden mange medarbejdere mulighed for at vælge frit mellem Mac og PC. Nu har man undersøgt medarbejdernes valg. Tallene fra undersøgelsen viser, at de medarbejdere, som valgte Mac-computere, ikke alene er mere effektive og generelt mere tilfredse med deres it-løsning. De er også mindre eksponerede for cybertrusler og har færre virusproblemer.

Ciscos undersøgelse om medarbejdernes valg blev gennemført ved, at man analyserede interne virksomhedsdata fra over 130.000 medarbejdere i 99 lande.

– Kernen i at give medarbejderne et frit valg af IT er, at man med stor sandsynlighed arbejder bedre på en enhed, som man i forvejen synes godt om. Desuden er det frie valg en vigtig konkurrencefordel i forbindelse med rekruttering og fastholdelse af de førende talenter på området. Men selv om der er mange fordele ved at lade medarbejderne selv vælge mellem Mac og PC, går det langsomt med at indføre sådanne programmer. Ciscos undersøgelse er derfor særdeles interessant, siger Peo Strindlund, Nordenchef hos Jamf.

Se også: Seneste nyt om Hjemmekontor, Arbejdsplads & Medarbejdertrivsel

Da de 130.000 medarbejdere hos Cisco fik mulighed for frit at vælge, var der mange, som valgte Mac. 60 procent af Ciscos ansatte anvender i dag Jamf Pro-understøttede Mac-computere, og 24 procent oplyser, at de har tænkt sig at skifte til Mac, når deres nuværende PC skal opdateres.

I undersøgelsen konkluderes det, at der kræves 33 procent færre it-administratorer til at supportere den Mac-brugende del af personalet sammenlignet med dem, som bruger PC. IT-afdelingen er ikke alene om at kunne fremvise produktivitetsgevinster. De Mac-brugende salgsteams laver flere forretninger (+ 9,8 procent), har flere bookinger (+ 10,9 procent) og lukker hurtigere deres aftaler (+ 9,9 procent). Softwareingeniørerne arbejder sig frem til 11,5 procent flere koder, når de arbejder på Mac-computere.

Mac’s fremmarch hos Cisco er ikke unik. IDC har netop offentliggjort en ny undersøgelse, som peger frem mod samme skift til Mac ude i virksomhederne.

Se også: Tips, guides og gode råd til bredbånd og Wi-Fi

Sikkerhedsforbedringer og omkostningsreduktioner i virksomheden

Det er ikke bare medarbejdernes produktivitet, som er forbedret ved, at medarbejderne frit har kunnet vælge it-løsning. Undersøgelsen peger på både sikkerhedsforbedringer og omkostningsreduktioner.

  • Mac-brugerne oplever næsten fem gange færre cybertrusler og rammes ifølge Cisco Secure Endpoint detection ni gange sjældnere af virusproblemer.
  • 89 procent af Mac-brugerne anvender biometri sammenlignet med 29 procent af PC-brugerne. Biometri er er anerkendt metode til forbedring af sikkerheden.
  • Opgraderingsprocessen for macOS Ventura varede en måned sammenlignet med seks måneder for Windows 11.

Se også: Laveste priser og tilbud på iPhones

Mac-computeren var en billigere løsning

Trods højere anskaffelsesomkostninger for Mac fandt Cisco, at totalomkostningen for hver Mac var 1.008-2.691 kroner lavere (afhængig af model) end en PC beregnet over en periode på tre år.

Cisco evaluerede deres medarbejderes valgprogram ved hjælp af en egenudviklet TCO-kalkulator (totalomkostningskalkulator), som analyserede forskellige nøgletal i programmet. Som en hjælp til andre virksomheder, som er interesserede i at lade medarbejderne vælge IT, kan man nu få adgang til Ciscos TCO-kalkulator i open source. Kalkulatoren udregner TCO for både Mac- og Windows-computere.