Efterlysning: Lavere priser på mobilt bredbånd

Politikerne vil have lavere priser på mobilt bredbånd. Teleselkaberne vil have længere bindingstid.

Efterlysning: Lavere priser på mobilt bredbånd

I sin åbningstale på konferencen Bredbåndsdagene 2008 i København efterlyste videnskabsminister Helge Sander (V) blandt andet lavere priser på mobilt bredbånd. Flere af udbyderne mener dog det er umuligt, at sænke prisen.

 – “I Danmark har vi kun muligheden for at binde kunderne i maksimalt seks måneder, mens de i andre lande kan binde dem i 12, 18 eller 24 måneder. En lang bindingsperiode sikrer indtægter i længere tid”, fastslog Morten Christiansen, direktør hos Teleselskabet 3, ifølge Computerworld.

Aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets var også med til konferencen, og han mener det er på tide, at udbyderne tænker kreativt.

– “Markedet for bredbånd er ved at være mættet, og derfor skal selskaberne enten øge værdien af deres nuværende produkt, eller også skal de slå på prisen,” analyserede Poul Ernst Jessen ifølge Computerworld.

Også TDC’s koncerndirektør Carsten Dilling ser produktudviklingen som en meget vigtig del af fremtiden for mobilt bredbånd i Danmark.

Til sidst kom Poul Ernst Jessen med den kedelige, men nok sandfærdige sammenligning af bredbåndskampen med luftfartsbranchen, der aldrig giver overskud.