I morgen lancerer Telia eSIM

I morgen lancerer teleselskabet, Telia, eSIM til alle kompatible telefoner. Se i artiklen, hvordan du bestiller det digitale SIM-kort.

I morgen lancerer Telia eSIM

Det digitale SIM-kort, eSIM, bliver efterhånden efterspurt mere og mere. Hos Mobilsiden har vi lagt mærke til, at vi får flere henvendelser omkring eSIM end nogensinde før.

Læs også: Spørgsmål og svar om eSIM – Sådan fungerer det

De fleste spørgsmål går på, hvorvidt en specifik udbyder tilbyder eSIM. Indtil nu har eSIM hos de fleste, store teleselskaber været forbeholdt Apple Watch. Med undtagelse af teleselskabet 3, der i længere tid har tilbudt eSIM, til alle de Apple produkter som understøtter teknologien. Fra i morgen hopper Telia med på vognen, og skriver således i en pressemeddelslse, at de lancerer eSIM til alle kompatible mobiltelefoner og smartphones.

eSIM
Således ser udviklingen af SIM-kort ud. Foto: Miui.com

Hvad er eSIM?

SIM står for Subscriber Identity Module, og identificerer telefonen overfor teleselskabet. Før i tiden var det en nødvendighed med et SIM-kort i sin telefon, for at få adgang til sin udbyders netværk. Hos Telia er det ikke længere et krav, da eSIM fungerer som en digital version af det traditionelle SIM-kort, der blot kan downloades direkte til telefonen.

“Med eSIM skal du ikke længere spilde tid på at vente på at få et fysisk SIM-kort tilsendt eller udleveret. I takt med at eSIM erstatter det traditionelle SIM-kort, vil det spare plastik, papir og CO2 ved transport, og dermed skåne miljøet. Og skulle du miste eller beskadige dit nuværende SIM-kort, kan du nu bestille og aktivere et eSIM online på få minutter.” skriver Telia.

Læs også: Telia og Telenor klar til at teste 5G i Danmark

Udover den åbenlyse fordel, at man slipper for plastikkort og papir, så har eSIM en række andre fordele. Først og fremmest vil man kunne have samme forbindelse på et kompatibelt smartwatch, som på sin telefon, hvilket betyder, at man kan lade telefonen ligge derhjemme. Det betyder, at man eksempelvis kan løbe en tur, uden sin telefon, og stadigvæk modtage opkald via uret.

På telefoner, der understøtter teknologien, vil man også kunne have et ekstra nummer tilknyttet. Altså man kan have et telefonnummer via det traditionelle SIM-kort, og et telefonnummer via eSIM. Det er selvfølgelig først og fremmest en fordel på de telefoner, der ikke understøtter dual-SIM.

Jeg har Telia – hvordan får jeg eSIM?

Telia skriver i en pressemeddelse, at man forventer, at eSIM med tiden bliver standard i alle nye mobiltelefoner og smartwatches, som dermed kan blive endnu mindre og med reduceret strømforbrug. Derudover påpeger Telia, hvordan eSIM kan gøre sin entré på markedet for intelligente apparater i hjemmet. Her kunne apparater som køleskabe og alarmsystemer på sigt gøre brug af eSIM, mener Telia.

I første omgang handler det dog om telefoner, tablets og smartwatches, og hvis man er Telia-kunde, vil man fra i morgen kunne bestille eSIM til sin enhed. Det foregår således, at man skal logge ind på Mit Telia, hvorefter man vælger det pågældende abonnement. Derefter skal man vælge eSIM under “Bestil nyt SIM-kort”.

Hvis du gerne vil bruge Apple Watch med eSIM og dermed have samme nummer på dit AppleWatch som på din mobiltelefon, så skal du bestille Nummerdeling.

Temaet er ikke slut

Historien døde ikke med det samme. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 25/3/2019 gik vi et spadestik dybere og bragte nyheden om Teleselskabet 3 lancerer eSIM til iPad – Den kan læses her. Redaktionen har fortsat interesse for emnet. Læs seneste nyt om esim..