Norlys køber Telia for 6,25 milliarder kroner

Norlys har netop brugt 6,25 milliarder danske kroner på Telias danske forretning og cirka 1,3 mio. mobilkunder.

Norlys køber Telia for 6,25 milliarder kroner

Så er Norlys’ længe ventede opkøb af Telias danske forretning netop underskrevet. Med Telia ombord kan Norlys tilbyde kunderne et mere komplet udbud af services inden for energi og tele.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Norlys overtager 1,9 mio. Telia-kunder

Helt som ventet har Norlys nu købt den danske afdeling af Telia. Med aftalen på plads, der kostet 6,25 milliarder kroner, overtager Norlys cirka 1,9 millioner kundeforhold fra Telia, heraf 1,3 millioner mobilkunder.

Det betyder også, at Norlys nu også har 50 procent ejerskab af Danmarks største mobilnet, TT-netværket, hvor Telenor har den anden halvdel.

Norlys har finansieret købet med midler opnået sidste år, hvor selskabet frasolgte 35 procent af sin fiberforretning til et fransk/hollandsk investorkonsortium.

“Vi har de seneste måneder været gennem en god og grundig due diligence-proces sammen med Telia Company, hvor vores fokus i høj grad har været at sikre den videre drift af Telia Danmark – også efter båndene til moderselskabet forsvinder,” siger Niels Duedahl, der er administrerende direktør i Norlys.

Dansk telepolitik er kritisabel, siger teleanalytiker

Ifølge Telia Danmark betyder salget til Norlys, at der kommer en ny national udfordrer i Danmark. Det løser dog ikke det grundlæggende problem, at der på det danske telemarked er for mange mobiloperatører i forhold til befolkningens størrelse, lyder det fra Nicolas Fredriksen, der er teleanalytiker.

“Svenske Telia Company har i alle år kun tabt penge på Telia Danmark. Derfor er det fuldt forståeligt, at de vil sælge forretningen. Jeg havde tippet til Telenor eller teleselskabet 3, som dermed kunne konsolidere det danske telemarked, men det bliver altså under Norlys, at Telia skal bringes videre,” siger han og tilføjer:

”Problemet med salget til Norlys er dog, at det danske telemarked ikke slipper for Telias 4G- og 5G-licenser. Danmark vil således fortsætte med at have fire licenstagere, og det er hvert fald én for meget. Det er svært at se, hvordan teleoperatørerne fremover skal tjene penge på det danske telemarked,” siger Nicolas Frederiksen.

Læs mere om sagen her.

Se også: Find laveste priser på mobilt bredbånd