Pristjek: Er teleselskabet Tjeep rent faktisk billigst?

Danmarks nye teleselskab, Tjeep, hævder - ja, faktisk garanterer - at have landets billigste abonnementer. Vi har tjekket, om der er hold i den påstand.

Pristjek: Er teleselskabet Tjeep rent faktisk billigst?

En ny priskrig mellem de danske teleselskaber er under opsejling. Et nyt lavprisselskab kaldet Tjeep har netop set dagens lys.

Hos Tjeep er konceptet simpelt: Pres prisen så meget i bund, at det tilbyder Danmarks billigste abonnementer. Det er i hvert fald det, de hævder, hvor der på hjemmesiden står: “Vi garanterer dig landets billigste abonnementer”. Mon der er hold i den påstand?

Det har Mobilsiden undersøgt ved ganske simpelt at tage et kig på landets øvrige teleselskaber for at se, hvad de tilbyder for den pris, som Tjeep tager for sit største abonnement, ”Gigabird”, der består af fri tale, 20 GB data og fri SMS/MMS for den nette sum af 89 kroner.

Læs også: Tjeep: Nyt teleselskab lover Danmarks billigste abonnementer

Den mest oplagte konkurrent må siges at være Oister, der igennem flere år har været med i en priskrig særligt med Bibob, indtil sidstnævnte blev en del af CBB Mobil. Oister har intet abonnement til 89 kroner, men derimod et til 99 kroner, hvor du får 10 timers tale og 10 GB data – altså både mindre tale og det halve data for 10 kroner mere. Indtil videre tegner det altså godt for Tjeep, der hævder at være billigst.

Teleselskabets direktør nævner også CBB Mobil som en konkurrent. Heller ikke her tilbydes et abonnement til samme pris, men derimod 2 timers tale og 2 GB data for 69 kroner samt 10 timers tale og 30 GB data for 119 kroner. Det første abonnement, der kun er 10 kroner billigere end Tjeeps største, er altså meget begrænset i tale, mens der er 12 GB færre data.

CBB’s lidt større abonnement til 119 kroner har ganske vist 10 GB mere data, men så skal du også betale 30 kroner mere om måneden og samtidig nøjes med 10 timers tale. De to abonnementer er altså ikke just sammenlignelige. Det må dog fortsat siges at være Tjeep, der giver mest forbrug til prisen.

Situationen er den samme hos Call me, hvor det billigste abonnement koster 69 kroner. Her må du nøjes med 2 timers tale og 2 GB data, hvilket er markant mindre, men samtidig også 10 kroner billigere. Skal du have mere forbrug hos Call me, skal du op i abonnementet med 8 timer og 8 GB data for 119 kroner. Her får du altså uden tvivl mere for pengene hos Tjeep, og teleselskabets påstand holder stadig.

Læs også: Plenti lancerer Danmarks billigste abonnement med fri data

Fullrate er også et af landets billigere teleselskaber, men også her er det billigste abonnement dyrere end Tjeeps dyreste. Fullrate giver 15 timers tale og 25 GB data for 119 kroner. Altså lidt mere data, men væsentligt mindre tale og en noget højere pris.

Et teleselskab, der indholdsmæssigt overgår Tjeep, er det ikke så gamle Plenti, hvor du får både fri tale og fri data for en 119 kroner om måneden – altså 30 kroner dyrere.

Den er god nok: Tjeep er billigst

Der ser altså ud til at være hold i påstanden om, at Tjeep garanterer de billigste abonnementer – i hvert fald med afsæt i det største abonnement.

Lad os derfor for en god ordens skyld tjekke det absolut billigste abonnement, nu når Tjeep gør sig så meget i at være billigst. For 39 kroner om måneden kan du få 1 times tale og 1 GB data, hvor nærmeste konkurrent igen er Oister – men Tjeep er stadig billigst.

Læs også: Her er de bedste abonnementer til under 100 kroner

Oister tager nemlig 10 kroner mere for samme abonnement bestående af 1 times tale og 1 GB data. At vurdere ud fra de hidtidige sammenligninger ser det altså ud til, at Tjeep med god ret kan holde fast i udsagnet om, at de garanterer Danmarks billigste abonnementer.

Tjeep topper ganske vist på prisen. Nu er næste udfordring at levere en god kundeoplevelse, hvor det ofte ses, at der er sparet på dette område. Det er dog også noget, som Tjeep hævder at have fokus på.

Hvis det virker fristende, skal du blot være opmærksom på, at du binder dig til at være kunde hos teleselskabet i de maksimalt mulige 6 måneder, hvis du flytter dit nummer dertil eller opretter dig som kunde.