TELMORE og CBB klar med abonnementer med EU-roaming

Inden EU fjerner roamingafgifterne i 36 EU-lande, er TELMORE og CBB klar med helt nye abonnementer med gratis, men begrænset, data i udlandet.

TELMORE og CBB klar med abonnementer med EU-roaming

Den 15. juni er det slut med dyre regninger efter et udlandsbesøg, hvor mobilen har været i brug. EU afskaffer nemlig roamingafgifterne, og derfor gør flere teleselskaber så småt klar til den store ændring.

Derfor lancerer teleselskaberne TELMORE og CBB såkaldte EU-abonnementer, hvor der er allokeret en vis mængde data til frit brug i de 36 EU-lande.

Ifølge EU-kommissionen har teleselskaberne nemlig lov til at sætte en ’fair use’-begrænsning eller en sikkerhedsforanstaltning, hvis teleselskabet tilbyder enten fri data eller meget billig data – og i Danmark er priserne for mobildata meget lave sammenlignet med mange andre lande.

Læs også: Telebranchen: Fri EU-roaming er en ekstrem dårlig forretning

Et kig på CBBs EU-abonnementer viser derfor også, at du kun får mellem 6 og 10 GB data til brug i EU per måned alt efter abonnement, og dermed kan du altså ikke bare bruge løs af den mængde data, som du i forvejen kan bruge hjemme i Danmark. Begrænsningerne bør dog, ifølge EU-kommissionen, være ”høje nok til at dække det meste, hvis ikke hele, dit roamingforbrug”.

Hos CBB ser de nye abonnementer derfor ud som følger:

EU-ABONNEMENTER HOS CBB
10 timers tale
40 GB data (hvoraf 6 GB kan bruges i EU)
149 kr./md.
10 timers tale
20 GB data (hvoraf 6 GB kan bruges i EU)
Inklusiv TIDAL
159 kr./md.
Fri tale
20 GB data (hvoraf 10 GB kan bruges i EU)
199 kr./md.

Hos TELMORE har man de seneste måneder tilbudt to nye abonnementer med EU-forbrug inkluderet, og også her er der tale om en begrænset mængde. Abonnementerne ser ud som følger:

EU-abonnementer hos TELMORE
16 timers tale
24 GB data (hvoraf 5 GB kan bruges i EU)
149 kr./md.
Fri tale
10 GB data (hvoraf 5 GB kan bruges i EU)
159 kr./md.

EU’s afskaffelse af roamingafgifterne betyder, at du også kan ringe gratis fra EU-landene og hjem til Danmark i det antal timer, som dit abonnement normalt tillader. Det koster dog, hvis du ringer fra Danmark til EU-landene. Du kan også sende SMS- og MMS-beskeder i EU-landene så tosset, du vil.

Har du brug for mere data end de ovenstående abonnementer, koster hver ekstra GB data hos TELMORE 100 kroner, hvor du skal betale 46 kroner per MB hos CBB. Det er endnu uklart, om de to teleselskaber kommer til at tilbyde samme portefølje af abonnementer (og til samme priser), når den egentlige ændring træder i kraft den 15. juni. – det forsøger vi at blive klogere på. CBB og TELMORE tager som bekendt forskud på glæderne, så intet er sikkert endnu.