Tesla lader flere teste selvkørende funktioner i beta

En stor opdatering er på vej til Teslas selvkørende funktion, FSD, hvilket samtidig langt flere mulighed for at prøve beta-softwaren. Helt selvkørende bliver Tesla i 2021.

Tesla lader flere teste selvkørende funktioner i beta

Tesla vil nu gøre det muligt for flere, at teste deres avancerede FSD-computer. FSD står for Full Self-Driving, som er en selvkørende funktioner, stadig i beta, som man kan skrive sig op til at prøve. Med en kommende opdatering til FSD, vil det blive muligt for langt flere at prøve det af.

Tesla begyndte at tease med deres selvkørende program tilbage i oktober sidste år med “early access”, hvor enkelte Tesla-ejere kunne opleve den selvkørende computer i aktion. Det var et stort skridt i retningen mod selvkørende biler. I sidste måned havde det selvkørende betaprogram cirka 1.000 brugere.

Tesla FSD betaen gør ikke elbilerne helt selvkørende, men stiller stadig som krav af fører er opmærksom og ansvaret ligger hos denne. Dog kan FSD styre bilen gennem bygader og vejkryds, hvilket er et enormt skridt fra de selvkørende egenskaber på motorvejene. Er man med i betaprogrammet, så kan man indtaste en adresse, hvorefter bilen selv vil forsøge at finde frem.

Læs også: Tesla lancerer 2021-modeller af Model S og Model X – se priser

10 gange flere deltagere i selvkørende beta

Efter den kommende opdatering, så kunne FSD-programmet tage op til 10 gange så mange interesserede ind. Det informerer Elon Musk om i et nyt tweet:

Her gør han det klar, at selvom FSD stadig er i beta og at man skal passe på. Men han skriver også, at den selvkørende funktionalitet er ved at blive modent. Tilgængeligheden af ​​FSD-betaen vil variere efter region på grund af “forsinkelser for myndighedsgodkendelse” samt og Teslas egen interne udvikling og test.

Se også: Internet i bilen – hvad er smartest?

Fuldt selvkørende Tesla i 2021

Tesla bruger testflåden med FSD-betaen til, at levere reelle data til sit neurale netværk og dermed forbedre ydeevnen. Elon Musk har tidligere udtalt, at de har planer om lancere et level 5 (det højeste niveau for selvkørende biler) system i 2021. Den helt selvkørende Tesla forventes at blive en realitet i slutningen af 2021.

Se også: Nyt om elbiler og autonom kørsel

Fortsættelse følger

Næste fortælling om sagen kan også være interessant. Patricio Juarez kørte videre med bolden. 27/1/2021 kørte vi en vinkel på Joe Biden vil udskifte alle offentlige transportmidler til el – Artiklen kan læses her. Redaktionen har stadig interesse for temaet. Klik her for at læse aktuelle nyheder..