Test af Jabra Elite 85t – Lyd og ANC i topklasse

Det nye Jabra Elite 85t er et fremragende sæt trådløse in-ear hovedtelefoner med aktiv støjreduktion, som sagtens kan tage kampen op mod konkurrenterne. Her er vores test af Jabra Elite 85t.

Test af Jabra Elite 85t – Lyd og ANC i topklasse

Det skulle tage lidt længere tid end konkurrenterne, men nu er også Jabra med på vognen. Og her snakker jeg selvfølgelig om aktiv støjreduktion, klemt ned i et par trådløse mini-hovedtelefoner på kun få gram. Det er stadig ret imponerende, at det kan lade sig gøre. Jabra er nemlig klar med deres nye Elite 85t helt trådløse in-ear hovedtelefoner, udover at byde på ANC, også bringer meget andet nyt med sig. Her er vores test af Jabra Elite 85t.

Designet ser velkendt ud, men lad dig ikke snyde. Jabra Elite 85t er nemlig meget mere end bare et nyt navn. Med større drivere skulle lyden være forbedret, samtaler skulle være bedre end nogensinde før og den nye ANC-teknologi skulle være blandt de mest effektive på markedet. Samtidig er de med ANC blevet en anelse dyrere. Den vejledende pris for Jabra Elite 85t er 1.999 kroner. Jeg har brugt Jabra Elite 85t i en uges tid og her er mine oplevelser.

Se også: Test af hovedtelefoner og gadgets

Jabra Elite 85t: Fordele og ulemper

Fordele: 

  • Effektiv aktiv støjreduktion
  • God batteritid
  • God byggekvalitet og kompakt etui
  • Fremragende lyd og samtalekvalitet
  • Trådløs opladning

Ulemper:

  • Større hovedtelefoner gør ikke noget godt for pasformen
  • Ringere passiv støjreduktion

Læs også: Test af Sony WF-SP800N – god lyd men ligegyldig ANC

Design og komfort

Man er ikke i tvivl om, at Elite 85t er i familie med Elite 75t og Elite 65t. “If it works don’t fix it” kan man sige, for Jabra holder nemlig fast i samme designlinjer og farver. Der er dog alligevel sket lidt nyt, som også viser sig at være det eneste dårlige ved disse trådløse hovedtelefoner.

Og man ser forskellen inden man overhovedet pakker Elite 85t ud. Etuiet, som ligesom tidligere kommer med indbygget opladning, er væsentligt større. Med masser af nyt indmad i Jabra Elite 85t, så har det været nødvendigt at gøre hovedtelefonerne større. Og selvom forskellen ikke er stor, så kan den sagtens mærkes – både i lommen og i ørene. Er man lidt detaljeorienteret, så kan man også se, at Elite 85t stikker længere ud af øret end Elite 75t.

Modsat Jabras Elite 75t, så er der her tale om et halvåbent design, som med ventilationsåbninger forhindrer trykopbygning i øret. Det betyder også, at den passive støjreduktion forringes, men mere om det senere i denne test af Jabra Elite 85t. For dig som ikke kan lide den “lukkede” følelse som nogle in-ear hovedtelefoner kan give, så kan disse være løsningen.

Selvom Jabra påstår at have scannet tusindvis i ører, for at opnå den bedste pasform, så er det altså her jeg (vi) mener de nye Jabra Elite 85t halter. Jabra Elite 85t har en ringere pasform og sidder ikke helt så godt fast i øret. Det kan blive generende under gang og løb, men er ikke et problem ved fx kontorarbejde. Nu er pasform ved hovedtelefoner i underlig størrelse og derfor har Jabra Elite 85t været kontoret rundt. Det betyder det har været i fire forskellige ører og konklusionen er denne samme. Jabra Elite 85t sidder mere usikkert og passer ikke helt så perfekt i øret som Elite 75t. Så et godt råd: prøv dem inden du køber.

Læs også: Test af Huawei Freebuds Pro: God lyd, dårlig kontrol

Jabra Elite 85t test
Jabra Elite 85t er en del større end Elite 75t. Det kan ses og mærkes.
Jabra Elite 85t test
Etuiet til Jabra Elite 85t er vokset. Her ses det ved siden af Elite 75t.

Lyd

Kender du allerede til lyden i Jabras nuværende hovedtelefoner, så kender du også lyden i Elite 85t. Kort sagt betyder dette, at der er vanvittig god lyd i dem. Jabra Elite 85t spiller højt og klart, lidt til den varme og behageligt side, men uden det på nogen måde blive mudret og de høje toner går tabt. Jeg er personligt ret vild med lyden i Jabras hovedtelefoner.

Er man ikke helt tilfreds, så er der mulighed for at tilpasse via Jabras Sound+ app, som også byder på mange andre indstillinger samt softwareopdateringer. Jabra Elite 85t spiller alle musikgenrer meget overbevisende og du vil helt sikkert ikke blive skuffet over lyden i disse.

Funktioner og støjreduktion

Den største nyhed ved Jabra Elite 85t er ANC. Og det er ikke bare ANC man finder i dem, men en såkaldt “avanceret aktiv støjreduktion”, hvor en dedikeret chip står for at håndtere opgaven. Det betyder også, at man har mulighd for at tilpasse hvor kraftig den aktive støjreduktion skal være. Og den må siges at være meget effektiv. Er den på højde med ANC i Apple AirPods Pro og Sony WF-1000XM3? Det synes jeg faktisk. Det kræver dog at Elite 85t sidder ordentligt i ørerne, og som beskrevet i afsnittet over, så har det været lidt et problem for mig. Pasform er dog en meget individuel ting.

Når det kommer til passiv støjreduktion er Elite 75t mere effektiv end Elite 85t, hvilket skyldes det halvåbne design i den nye model.

Lyden ved samtaleopkald er denne gang betydeligt bedre og mere behagelig, hvilket jeg tænker skyldes det halvåbne design. Lyden er klar og tydelig og baggrundsstøj bliver effektivt fjernet. Jeg har absolut ingen problemer haft med bluetooth-forbindelse, som holder forbindelsen over ret lange afstande.

En ting jeg har lagt mærke til er, at der kommer en pop-lyd, når man skifter mellem hearthrough og ANC, som er ret ubehagelig. Mon ikke snart dette rettes med en softwareopdatering.

En skøn ting ved Jabra Elite 85t, som man ikke finder hos konkurrenterne, er muligheden for, at parre med flere enheder på samme tid. På den måde kan de være forbundet til computer og mobiltelefon på samme tid.

Læs også: Test af Sony WH-1000XM4: Støjreduktion i topklasse

Jabra Elite 85t test
Jabra Elite 85t kommer med et etui med indbygget trådløs opladning.

Batteri

Med aktiv støjreduktion kommer et højere batteriforbrug. Det betyder ikke batteritiden i Jabra Elite 85t er ringere, men den er kortere end i Elite 75t. Producenten oplyser, at man kan forvente omkring 5,5 time på en opladning og med opladningsetuiet omkring 25 timer. Og det er omtrent også identisk batteritid jeg har oplevet i min test af Jabra Elite 85t, som må siges at være ganske godkendt. Det er bedre end AirPods Pro og på højde med de andre konkurrenter.

Efter blot 15 minutter i opladeren, så er der til omkring 1 times musiklytning. Etuiet til Elite 85t kommer desuden med indbygget trådløs opladning. Så har du en Qi-oplader stående eller en mobiltelefon med omvendt trådløs opladning, så kan de oplades derpå.

Se også: Musik i mobilabonnementer

Jabra Elite 85t test
Med etuiet er der op til 25 timers batteritid.

Pris og konklusion

Jabra Elite 85t har en vejledende pris på 1.999 kroner. Og det er faktisk svært at sige noget dårligt om Elite 85t, som har fremragende lydkvalitet, fænomenal aktiv støjreduktion, god batteritid, trådløs opladning og klarer samtaleopkald virkelig godt. Det eneste er pasformen og det halvåbne design, som egentlig er op til den enkle. Er du mere til den “lukkede” oplevelse, så skal du vælge Elite 75t. Men synes du netop dette er ubehageligt, så er Elite 85t svaret.

Men det er også værd at overveje om Elite 85t er 500 kroner mere værd end Elite 75t. Personligt ville jeg gå efter Jabra Elite 75t, fordi jeg bedre kan lide det lukkede design og de sidder bedre i mine ører. Så mit råd er: prøv dem inden du køber dem. Vi kan i hvert fald varmt anbefale Jabra Elite 85t.

Jabra Elite 85t lander i test på 8 ud af 10

Se også: Priser på musikstreaming tjenester