Trådløs masseopladning? Her er Motorolas vilde oplader

I en demonstration har Motorola fremvist en trådløst oplader, der på op til tre meters afstand kan oplade fire telefoner. Se demonstrationen her.

Trådløs masseopladning? Her er Motorolas vilde oplader

Trådløs opladning er smart, men det er på vej til at blive endnu smartere. Xiaomi har allerede demonstreret en gigantisk kasse af en oplader, der kan oplade enheder på flere meters afstand. Motorola har gang i noget lignende og har på CES demonstreret en trådløs oplader med hele 1.600 antenner, der på op til tre meters afstand, kan oplade fire enheder på en gang.

Om man er til trådløs opladning eller ej, så kunne det tyde på, at det er den vej producenterne gerne vil gå. Apple presser på med deres MagSafe, OnePlus har lavet deres super hurtige trådløse opladning, Xiaomi har fremvist flere imponerende trådløse opladere, Oppo har også en såkaldet Air Charger og sådan kan jeg fortsætte. Nu vil Motorola også gerne vise hvad de kan.

Se også: Ikke alle iPhones har trådløs opladning – se hvilke der har

Trådløs masseopladning?

I forhold til Xiaomis store kasse, så er denne Motorola-oplader noget mere transportabel. Dog er det nok ikke meningen, at den skal bæres rundt på, men i stedet have en fast placering i hjemmet. Placerer man en enhed, fx en telefon eller hovedtelefoner, med Qi trådløs opladning i nærheden af den, så ved man at enheden oplades.

Motorolas trådløse oplader kan oplade op til fire enheder samtidigt og er udstyret med hele 1.600 antenner. Skulle der stå noget mellem oplader og enhed der oplades, så skulle den også kunne håndtere dette. Opladeren kan registrere mennesker og derved rette strålen væk fra denne.

Hvor hurtigt denne trådløse kasse oplader enheder fortæller Motorola ikke noget om. Andre opladere af samme type oplader mellem 5 og 7W, så er der altså ikke imponerende hurtigt. Via kabel nærmer vi os nu 120W-opladning, som går vanvittigt hurtigt.

Se også: Fem mobiltelefoner med hurtig trådløs opladning

Hvor lang tid går der inden disse opladere sælges i butikkerne? Vi aner det ikke, men smart er det.

Er det noget i vil være bange for at have stående i hjemme? Er det smart?

Efterfølgende nyt om temaet

Meget er sket siden vi publicerede artiklen. Daniel Søgaard Hald gik et skridt videre. 6/9/2021 blev fortællingen ført videre med artiklen; Fitnesstrackere fravælges til fordel for smartwatches – Næste artikel om temaet finder du her. Redaktionen fastholder fokus. De sidste nyheder ser du her.