Kåring af mobilkameraet 2014 – første test [AFSTEMNING]

Vil du være med til at kåre årets hidtil bedste mobilkamera, kan du vælge din favorit her.

Kåring af mobilkameraet 2014 – første test [AFSTEMNING]

Hvilken mobil vil du helst have med dig, når øjeblikket skal foreviges? På redaktionen vil vi gerne høre din mening, om hvilken telefon der tager de bedste fotos. Derfor har vi rundet de bedste kameramobiler anno 2014 fra Apple, HTC, LG, Nokia, Sony og Samsung op og sætter dem op mod hinanden.

De testede mobiler er:

*Apple og Sony deler kameramodul i begge topmodeller, derfor er kun den ene af dem taget med i denne test.

Første test bliver i fuldt dagslys. Senere vil vi se på fotos taget om natten og videokvalitet.

Dagens motiv er vores kontor på en lidt trist efterårsdag, en udfordring for de fleste kameraer. Farver kan hurtigt blive kedsommelige, samtidigt skal der hives detaljer frem i græsset og skyggerne under træerne – uden at himlen bliver overeksponeret.

For at gøre det til en blindtest, er de forskellige kameraers fotos skaleret til samme opløsning og sat op i vilkårlig rækkefølge. Farver og kontrast er der derimod ikke pillet ved. Mobilsiden.dk vil løfte sløret for testens vinder i næste uge.

Hvilket foto synes du er bedst?

[UPDATE] For at se billederne i fuld størrelse, skal du klikke på pilene øverst til højre inde i galleriet. Klik her, hvis du vil sammenligne med et high-end kompaktkamera fra Sony (RX100 Mk III).

[UPDATE #2]
Her er rækkefølgen på de testede kameraer:

Nummer 1 – Nokia Lumia 930
Nummer 2 – HTC One (M8)
Nummer 3 – Samsung Galaxy S5
Nummer 4 – LG G3
Nummer 5 – Apple iPhone 6 (Plus)
Nummer 6 – Sony Xperia Z3 (Compact)

Mobilkamera nummer 1

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Redaktionen har mere i sagen

Siden artiklen udkom er der kommet mere til sagen. mobilsiden fulgte op på historien. 22/10/2014 blev sagen bragt videre med en artikel der tunede ind på Sony Xperia Z3 Tablet Compact: En vaks vandhund [TEST] – Historien finder du her. Se også de seneste nyheder om emnet her.