MobilePay-mobilbetaling klar i alle 18 Bilka-varehuse

Dansk Supermarked er fra torsdag den 18. juni klar med MobilePay-mobilbetaling i alle 18 Bilka-varehuse.

MobilePay-mobilbetaling klar i alle 18 Bilka-varehuse

Kampen om at understøtte mobilbetaling med Danske Banks MobilePay-løsning i dagligvarebutikkerne intensiveres, efter Dansk Supermarked i dag offentliggør, at man i Bilka lader dig betale dine indkøbsvarer med MobilePay direkte fra din smartphone.

Læs også: Nu kan du bruge Mobilepay i supermarkedet

Dagens nyhed betyder, at du i alle 18 Bilka-varehuse, der findes landet over, kan betale ved at holde din smartphone over en hvid mærkat med MobilePay-logoet på. Efter at have indtastet din sædvanlige 4-cifrede pinkode i MobilePay-appen skal du blot bekræfte købet med en swipe-bevægelse.

Det hele kan lade sig gøre, fordi der benyttes NFC- og Bluetooth-teknologien til at lade smartphonen med Android, iOS eller Windows Phone kommunikere gennem MobilePay med Bilkas kassesystem. Alternativt kan en unik QR-kode scannes med appen, hvis din smartphone ikke understøtter teknologierne.

Læs også: MobilePay breder sig til fire nye butikker

Faktisk fungerer MobilePay-betalingen så let og ubesværet, at det har skabt opmærksomhed uden for landets grænser. Folk fra både Tyskland, Kina, Spanien, England og Finland har lagt det første Føtex-varehus med MobilePay-betalingsteknologien visit.

”De har alle været vældigt imponerede af, hvor nemt og hurtigt det er. Folk bliver virkelig positivt overrasket, og indimellem er de nødt til at prøve flere gange, fordi de har svært ved at tro, at det virkelig er så let,” fortæller projektleder i Dansk Supermarked, Steffen Skov Larsen.

MobilePay
Det er ganske simpelt at betale med MobilePay i det konstant stigende antal fysiske butikker.

Hård konkurrence mellem Rema 1000 og Dansk Supermarked

I løbet af de seneste måneder har der kørt et tæt løb mellem de to store spillere, Rema 1000 og Dansk Supermarked med butikskæderne Føtex, Bilka og Salling.

Dansk Supermarked var i marts måned først ude med MobilePay-mobilbetaling i et Føtex-varehus og en måned senere fire nye varehuse.

Læs også: MobilePay opruster med smarte QR-koder

For en lille måned siden offentliggjorde Rema 1000 så sin plan for udrulningen af MobilePay og overraskede alt og alle ved at overhale Dansk Supermarked inden om ved at være klar med betaling med MobilePay i alle sine 261 butikker om to uger, den 1. juli.

Inden Rema 1000s store udrulning af MobilePay i butikkerne svarer Dansk Supermarked dog igen ved at udstyre alle 18 Bilka-varehuse med teknologien denne torsdag. Planen for Dansk Supermarked er at have MobilePay-betaling klar i alle 600 butikker inden årets udgang.

Læs også: Betal med MobilePay i alle 261 Rema 1000-butikker

Tilbage står blandt andet Coop, som endnu ikke gør brug af MobilePay i sine butikker, men det bliver snart ændret, lyder det fra informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen, til Børsen.

“Vi er på vej med noget, og det kommer i løbet af 2015, men jeg vil ikke sige mere lige nu,” siger han til avisen.

Fortsættelse følger

Siden redaktionen publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik et skridt videre. 15/6/2015 postede redaktionen en ny vinkel med en artikel omkring OnePlus 2 kan være klar næste måned til stærk prisKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Seneste nyt om tematikken finder du her.