Vild stigning i salg af plug-in hybrider

Opladelige plug-in hybridbiler hitter hos danskerne. I august stod bilerne for hele 14 procent af det samlede personbilsalg.

Vild stigning i salg af plug-in hybrider

På trods af coronakrisen har landets bilister de sidste par måneder haft pengene op ad lommen og investeret i grønne biler. Salget af opladelige plug-in hybrider stod for 14 procent af salget i den samlede bilpark, men det var faktisk allerede i juni og juli, at plug-in hybriderne slog salgsrekord.

Læs også: Nyheder om elbiler og plug-in hybrid

Plug-ind hybriden Ford Kuga er utroligt populær

Selvom august ikke satte den absolutte rekord, var det med 2.464 indregistrerede opladelige plug-in hybridbiler en stigning på 655,8 procent i forhold til samme måned året før. Her var mere end hver anden hybrid en Ford Kuga.

Også elbilerne finder fortsat vej til danskernes garager – i august blev der indregistreret 1.015 elbiler, hvilket er 199,4 procent flere end i august 2019 (339). Indtil videre er der i år indregistreret 5.216 elbiler, hvilket er 63,4 procent flere end i samme periode sidste år (3.192). Her er det Teslas model 3, der blev indregistreret flest gange.

Læs også: De mest ventede elbiler i resten af 2020

hybridbiler september til august
Salgsudvikling for hybridbiler september til august. Kilde: De Danske Bilimportører

Det bliver spændende at se, om denne udvikling fortsætter. Kommissionen for grøn omstilling af personbiler vil snart præsentere sine anbefalinger til fremtidens bilafgifter, og det er noget, der bliver helt afgørende i forhold til bilisternes lyst til at købe grønne biler.

Læs også: Derfor har elbiler har langt større slitage på dæk

Sagen efterfølgende

Tematikken er stadig aktuel. Daniel Søgaard Hald valgte at gå videre med sagen. 4/6/2020 kom der flere nuancer om emnet med artiklen; Salget af elbiler steg 72% i Europa i 1. kvartal 2020Klik her og læs videre.. Seneste nyt om tematikken kan du finde her.