Volkswagens elbiler får opdatering med mange forbedringer

Volkswagen udsender stor softwareopdatering til hele familien af ID. elbiler med forbedringer til førerassistentsystem, opladning og stemmekontrol.

Volkswagens elbiler får opdatering med mange forbedringer

Volkswagen har annonceret en stor softwareopdatering til deres ID-elbiler, der kan bruges af alle modeller i serien. Softwareopdateringen kommer med forbedringer opladningen, heads-up display, førerassistentsystemet, stemmekontrollen og mere. Læs om nyhederne i VWs ID. Software 3.0 og hvornår den bliver tilgængelig i Danmark.

Se også: VW ID.Buzz og ID.Cargo lanceret – læs alt om minibussen

Nyhederne i opdateringen til VW ID-elbiler

Først og fremmest vil opdateringen blive tilgængelig for alle modeller i Volkswagens serie af elbiler, heriblandt ID.3, ID.4 og Up! – og selvfølgelig den nye ID.5, der dog er født med denne softwareversion.

Men hvad er der egentlig af nyt i den nye software til ID-elbilerne? Ganske meget. Her er flere forbedringer der gør noget godt for den generelle brugeroplevelse.

Førerassistent med cloud-data

En af de større nyheder er hvad Volkswagen kalder “Travel Assist with Swarm Data”, hvor der benyttes data fra skyen til at holde øje med trafikken omkring bilen. I kombination med bilernes forskellige sensorer giver det mulighed for en avanceret fartpilot med automatisk vognbaneskift.

Parkeringsassistent

Med Park Assist Plus bliver det lettere at finde en parkeringsplads og ikke mindst få bilen parkeret. Assistenten kan parkere autonomt ved hjælp af bilens sensorer og tage fuld kontrol over bilen, inklusive styring, acceleration, bremsning og gearskift. Med Park Assist Plus kan bilen lære specifikke parkeringsmanøvrer og gentage dem på egen hånd.

Forbedringer til brugerfladen

ID. Software 3.0 kommer også med forbedringer til selve brugerfladen, herunder navigation, heads-up display og stemmekontrol. For eksempel vises der flere informationer i heads-up skærmen, såsom rundkørsler. Stemmekontrollen har også fået en overhaling og svarer nu hurtigere og mere præcist. Systemet med sine digitale mikrofoner genkender også, om føreren eller forsædepassageren taler, og følger instruktionerne derefter, for eksempel når det kommer til dobbeltzone klimaanlæg.

Hurtigere opladning

Softwareopdateringer kommer også med mulighed for hurtigere opladning. Modeller med 77 kWh-batteriet kan nu maksimalt oplade 135 kW 3 i stedet for 125 kW. Forbedringer af den termiske styring af batteriet gør kørslen endnu mere effektiv og kan øge rækkevidden, især i koldt vejr. Batteriplejetilstand gør det muligt at begrænse opladning til 80 procent.

Se også: De 10 mest energieffektive elbiler i 2022

Hvornår opdateres VW ID-modeller til 3.0?

ID. Software 3.0 kommer som en OTA-opdatering (Over The Air). Det kræves dog at bilen på forhånd er opdateret til softwareversion 2.2, hvilket angiveligt ikke kan klares OTA. Udrulningen af ID. Software 3.0 forventes at starte i uge 14 eller 15.

Se også: Nyheder om elbiler