Apple Watch Series 8 kan måle kropstemperatur

Apple Watch 8 kan meget vel få funktion, der kan advare, hvis du er ved at få feber - funktionen skulle også komme til et nyt robust Apple-ur.

Apple Watch Series 8 kan måle kropstemperatur

Det forventes, at Apple Watch Series 8 bliver præsenteret til september, når det samtidig bliver tid til at præsentere iPhone 14-serien. Ifølge Bloombergs Mark Gurman kan hele to af de nye modeller få en sensor, der måler kropstemperatur.

Gurman fortæller, at der har været rygter om en sådan funktion i en tid, men at det har været langt fra sikkert, at den ville være med i den næste generation af Apple Watch. Det hele afhænger ifølge Gurman af, om funktionen består interne tests og det har han tillid til, at den gør.

Se også: Bedste smartwatch til træning

Kan informere hvis du har feber

Den nye funktion gælder Apple Watch Series 8 og ikke den billigere anden generation af Apple Watch SE, der efter sigende også er under udvikling.

Det andet ur med denne funktion, bliver formentlig en ny robust udgave, der er rettet mod ekstreme sportsudøvere.

Det betyder, at Apple Watch kan mærke, om man har feber, og med de seneste par års erfaring in mente, er det jo altid rart med en advarsel om mulig sygdom på vej. Men der er ikke tale om et termometer, slår Gurman fast.

“Kroppstemperaturfunktionen vil ikke give dig en specifik måling som et termometer kan, men den bør kunne fortælle, om du har feber. Den kan så anbefale, at du taler med din læge eller bruger et specifikt termometer.”

Se også: Bedste fitness trackere

Apple Watch kan tidligt advare mod coronavirus

Det Apple Watch, der er nyeste par markedet nu, kan måle pulsvariabilitet, altså små variationer mellem pulsslagene – og man mener, at Covid netop forårsager faldende pulsvariabilitet.

Så Apple Watch kan allerede hjælpe med at give en tidlig indikation af Covid. Det er dog ikke noget, Apple selv har hævdet om sit ur.

En advarsel om mulig feber er helt sikkert en interessant funktion, og det er positivt at se Apple give Apple Watch endnu flere funktioner inden for sundhedsområdet.

Se også: Podcast om fitness og sundhed