Apple Watch står overfor muligt importforbud i USA

Apple risikerer importforbud af Apple Watch i USA på grund af muligt brud på patent om tracking af ilt i blodet - det kan koste liv, mener Apple.

Apple Watch står overfor muligt importforbud i USA

International Trade Commission, (ITC) har afsagt en kendelse, der muligvis kan betyde importforbud af Apple Watch til USA.

Ifølge ITC har Apple overtrådt et patent, der tilhører det medicinske teknologiselskab Masimo.

Se også: Hvilket Apple Watch er bedst?

Ulovlig brug af patent til måling af ilt i blodet

Kommissionen fastholdt en tidligere afgørelse fra en amerikansk dommer, der dømte til Masimos fordel. Det pågældende patent handler om såkaldt lysbaseret pulsoximetriteknologi eller det, der i praksis er måling og tracking af ilt i blodet på Apples ure.

Selvom ITC’s nye afgørelse bekræfter Apples overtrædelse og potentielt kan forhindre Apple i at få Apple Watch til USA, er det ikke et forbud, der træder i kraft omgående.

Nu skal afgørelsen gennem en såkaldt Presidential review, og derefter kan der blive tale om en appelsag fra Apples side.

Biden-regeringen har 60 dage på sig til at nedlægge veto overfor forbuddet mod Apple Watch. Reuters nævner dog, at den slags veto fra præsidentens side er sjældne.

Se også: Test af Apple Watch Ultra 2

Møder stærk kritik fra Apple

Masimos CEO, Joe Kiani, har derimod sagt, at ITC’s afgørelse “sender et stærkt budskab om, at selv verdens største virksomhed ikke er hævet over loven”.

Det er uvist, hvilke modeller af Apple Watch der kan blive ramt af forbuddet, hvis det træder i kraft. Masimos klage om overtrædelse af patentet handlede om Apple Watch 6, den første model med tracking af ilt i blodet.

Apple mener dog, at Masimo agerer forkert i sagen og med søgsmålet og Apple er stærkt kritiske over for Masimo, som de beskylder for at kopiere selskabets ur.

“Masimo har fejlagtigt forsøgt at bruge ITC til at holde et potentielt livreddende produkt væk fra millioner af amerikanske forbrugere, mens de gør plads til deres eget ur, der kopierer Apple,” har en talsperson fra Apple udtalt til Reuters.

“Selvom dagens beslutning ikke har nogen umiddelbar indflydelse på salget af Apple Watch, mener vi, at den bør omstødes, og vi vil fortsætte vores bestræbelser på at appellere.”