Apples nye 24″ iMac har anmelderrost M1-chip og nyt, farverigt design

Apple har opdateret sin populære iMac-computer med den anmelderroste M1-chip. Designet har også fået en ordentlig opgradering - og nu hedder skærmstørrelsen 24".

Apples nye 24″ iMac har anmelderrost M1-chip og nyt, farverigt design

Apple er klar med en ny iMac med en skærmstørrelse på 24”. Den nye iMac kommer med et helt nyt design med markant skarpere linjer og kanter end de forrige udgaver af iMac. Og måske mest bemærkelsesværdigt: Den kommer i 6 nye skrigende farver, som du sjældent har set en computer før.

Også ydeevnen i den nye iMac er forbedret med opgraderingen til Apples egen M1-chipset. Og det er slet ikke alt. Der er langt mere nyt at berette om i de nye iMacs. Læs med her.

Læs også: Nu kommer det nye Apple TV 4K (2021) endelig

Helt nyt design i seks friske farver

De fleste kan næppe undgå at se, at de nye iMacs kommer i nogle nye farver, som stikker en smule ud fra normalen. Langt de fleste computere lanceres i sølv, grå og/ eller sort, men Apple går tydeligvis nye veje i 2021.

Apple introducerer seks nye pangfarver: blå, grøn, lyserød, gul, orange og lilla foruden den klassiske sølvfarve. Hvis du vil skille dig lidt ud fra mængden, er der altså rig mulighed for det med den nye 24″ iMac.

Designet i sig selv vil dog nok også tiltrække en vis opmærksomhed. Apple har nemlig givet sin nye all in one-computer en ordentlig designoverhaling.

Det nye design består af skarpe linjer og kanter og er nærmest så minimalistisk, som det kan blive. Væk er den sorte front, som normalt omgiver skærmen på iMacs. Nu er der kommet en hvid front, mens rammens farve også ses på det nederste stykke under skærmen.

Foden, der gør det muligt at vippe skærmen, er kraftigt inspireret af designet fra Apples hundedyre Pro Stand til Pro XDR-skærmen.

Den nye iMac er markant tyndere og mere kompakt end forgængeren takket være den nye M1-chipset, som kræver markant mindre køling end de tidligere Intel-chipsets.

Læs også: De nye Apple AirTags finder ting du har tabt

24” 4,5K-skærm

Størrelsesmæssigt placerer den nye 24” iMac sig midt imellem de eksisterende iMacs på henholdsvis 21,5” og 27”. Det gælder ikke kun skærmstørrelsen, men også opløsningen.

IPS-skærmen har en opløsning på 4.480 x 2.520 pixels (4,5K), og de øvrige specifikationer er uændrede i forhold til de andre iMacs. Det vil sige en lysstyrke på 500 nits, understøttelse af P3-farveområdet og Apples True Tone-teknologi, som justerer farverne til det omgivende lys.

Intel-processorer skiftet ud med Apple M1

Apple annoncerede sidste år, at man skrotter Intel og begynder at bruge sine egenudviklede chipsets til kommende computere. Hidtil har Apple udstyret 3. generations MacBook Air, 5. generations Mac Mini, 6. generations MacBook Pro og 5. generations iPad Pro med Apple M1.

Nu er turen så kommet til den nye 24” iMac. Ligesom tidligere udmærker Apple M1-chipsettet sig ved at være ufatteligt effektivt, og derfor er strømforbruget lavt og behovet for køling tilsvarende mindre. Det gør det muligt at skrue op for ydeevnen, uden at chipsettet throttler på trods af det slanke design.

24” iMac kan fås i tre udgaver.  De har alle 8 GB RAM, to Thunderbolt-/USB 4-porte og samme 4,5K-skærm. De øvrige specifikationer ser ud som følger:

Udgave 1:

 • 8-core CPU og 7-core GPU
 • 256 GB lagerplads
 • Pris i Danmark: 11.499 kroner

 Udgave 2:

 • 256 GB lagerplads
 • 8-core CPU 8-core GPU
 • To USB 3-porte
 • Gigabit Ethernet
 • Magic Keyboard med Touch ID
 • Pris i Danmark: 13.199 kr.

Udgave 3:

 • 8-core CPU og 8-core GPU
 • 512 GB lagerplads
 • To USB 3-porte
 • Gigabit Ethernet
 • Magic Keyboard med Touch ID
 • Pris i Danmark: 14.999 kroner

Apple oplyser, at CPU’en i den nye iMac yder op til 85 % hurtigere end den normale iMac på 21,5”.  Den integrerede grafikchip er op til to gange hurtigere i visse programmer. M1-chippen gør det med andre ord muligt at have op til fire 4K-videoer kørende på én gang eller en enkel 8K-video.

Fordi M1-chipsettet kører på ARM-arkitekturen i stedet for x86-arkitekturen i Intel-processorerne, har udviklere af programmer til macOS været nødt til at omskrive deres programmer, så de er optimeret til M1. Det er tusindvis af apps til macOS nu blevet, oplyser Apple.

Læs også: Apple lancerer iPhone 12 og iPhone 12 mini i ny forårsfarve

Bedre kamera, mikrofoner og højtalere

Apple har også opgraderet flere af de øvrige komponenter i den nye iMac.

Den har fået et forbedret Full HD-webcam, som skulle give bedre billedkvalitet i blandt andet mørke takket være en billedbehandlingsprocessor i den nye M1-chip.

Også mikrofonen er forbedret. Apple lover studiekvalitet gennem de tre indbyggede mikrofoner. Dermed skulle der være sikret god lyd til videomøder og opkald.

Sidst, men ikke mindst, har Apple opgraderet højtalersystemet i den nye iMac. Der sidder to par med bashøjtalere side om side. Hvert par har en diskanthøjtaler. De i alt seks højtalere giver ifølge Apple en enorm lydscene.

Touch ID indbygget i tastaturet

Apple har naturligvis også designet tilbehørsprodukterne, så de matcher den nye computer. Den grønne computer kommer med grønt tastatur med hvide taster og en grøn-hvid Magic Mouse, den røde iMac har rødt tilbehør og så videre.

I to af de tre udgaver af iMac på 24” har Apple også indbygget en Touch ID-fingeraftrykslæser i det trådløse tastatur. Den gør det muligt at logge ind eller betale med Apple Pay med et tryk med din finger.

De danske priser på 24” iMac ligger, som nævnt, på mellem 11.499 og 14.999 kroner. 24″ iMac kan forudbestilles fra fredag den 30. april på Apples hjemmeside og vil begynde at ankomme hos kunder og udvalgte Apple-forhandlere i løbet af slutningen af maj måned.

Læs også: Rygte: Apple har fundet en partner til Apple Car