De nye Apple AirTags finder ting du har tabt

Apple har endelig løftet sløret for deres AirTags. Hvad er AirTags, hvad gør de godt for og hvad koster de? Så svaret her.

Flere gange har man forventet, at Apple ville præsentere deres AirTags, som blev afsløret i deres egen iPhone-software sidste år, men gang på gang blev vi skuffede. Men nu er AirTags endelig officielle. Til Apples forårsevent har de løftet sløret for AirTags, som du her læse nærmere om, hvad det kan og hvad det koster.

Læs også Apple lancerer iPhone 12 og iPhone 12 mini i ny forårsfarve

Hvad er AirTags?

AirTags er en lille flad enhed, som kan gemmes utallige steder; i nøglebundtet, i håndtasken, pungen og hvor det giver mening for dig. Ideen med den er, at du altid kan finde frem til den ting, hvor AirTags er ved. Har du det med at smide fx nøgler væk, så kan du via din iPhone lokalisere det forsvundne nøglebundt – både via lyd (AirTags har en lille højtaler indbygget), vibration og via placering. Den fungere også den anden vej. Er din iPhone blevet dæk, så kan man via AirTags få iPhonen til at spille en høj lyd.

AirTags er udstyret med Apples U1-chip, der benytter Ultra Wideband-teknologi (UWB), som meget præcist kan vise placeringen.

AirTags får strøm fra et udskifteligt batteri, som skulle kunne holde i op til et år. Til AirTags kommer der forskelligt tilbehør, hvor den lille AirTags kan sidde i, og fx sættes i et nøglebundt.

Der findes allerede lignende produkter på markedet, fra fx Samsung med deres SmartTags, og amerikanske Tile. Men det er altså første gang vi ser Apple selv tilbyde dette smarte tilbehør, som gør det let at finde tabte ting og sager.

Læs også: Nu kommer det nye Apple TV 4K (2021) endelig

AirTags
AirTags kommer med forskelligt tilbehør i friske farver.

Pris og tilgængelig på Apple AirTags

Apple AirTags kan forudbestilles fra den 23. april og de lander i butikkerne den 30. april. Prisen på Apple AirTags er 249 kroner for én og 849 kroner for en pakke med fire styk. Tilhøret koster fra 249 kroner.

Se også: Sammenlign pris og kvalitet på iPhones