Billigere Apple VR-headset får kæmpe skærm

Et billigere og mere mainstream Apple Vision VR-headset får angiveligt en noget større skærm end Pro-modellen, påstår nye rygter.

Billigere Apple VR-headset får kæmpe skærm

Apple er på vej med et mere mainstream Vision VR-headset til en mere spiselig pris – og nu er der mere information om det. Angiveligt skulle dette headset til Hr. og Fru Danmark få en meget stor skærm.

Se også: De bedste gadgets til mobilen

Større skærm med lavere kvalitet

I øjeblikket leverer Sony de højopløselige mikroskærme, der sidder i Apples nuværende Vision Pro-headset. Den sofistikerede skærmteknologi er en af hovedårsagerne til headsettets høje pris.

Men den begrænsede produktionskapacitet på op til 900.000 paneler om året og manglen på udvidelsesplaner har fået Apple til at søge alternativer for fremtiden.

Apple har tilsyneladende sendt en anmodning om information til Samsung Display og LG Display for at evaluere deres muligheder for at producere større OLEDoS-paneler på mellem 2,0 og 2,1 tommer med en skærmtæthed på omkring 1.700 pixels pr. tomme (PPI).

Disse skærme ville være større end dem, der i øjeblikket bruges i Vision Pro, og have en lavere opløsning. Vision Pro bruger Sonys OLEDoS-paneler med en 1,42-tommers skærm med en pixeltæthed på næsten 3.400 PPI.

Se også: Sammenlign priser på alle iPhones

Samsung og LG byder sig til

På Displayweek 2024 fremviste både Samsung og LG fremskridt inden for OLED-mikrodisplayteknologi, som kunne appellere til Apple.

Apples interesse for større OLEDoS-paneler med lavere opløsning end dem, der bruges i Vision Pro, tyder på, at de kunne være beregnet til et nyt, billigere mixed reality-headset.

iPhone kan være nødvendighed til billigere Apple Vision

Der har været rygter om, at Apple har arbejdet på det næste Vision-headset i over et år. De seneste indikationer tyder på, at det kan være designet til at blive koblet til en iPhone eller Mac for at eliminere behovet for en dyr processor.

Det billigere Apple Vision-headset kan blive lanceret allerede i slutningen af næste år.

Se også: Test af iPhones