COVID-19 fik flere til at tracke træning med smartwatch og apps

Under COVID-19 er flere begyndt at træne med smartwatch og fitnesstracker - digitale træningsøvelser er populære blandt kvinder.

COVID-19 fik flere til at tracke træning med smartwatch og apps

Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Sådan lyder et gammel mundheld. Selvom vi alle naturligvis havde været helt foruden COVID-19, så har pandemien dog fået os til at fokusere mere på vores træning og bruge smartwatch og fitness trackere til at holde sig i gang.

Folk træner mere med smartawatch og digitale løsninger under COVID-19

Garmin har spurgt godt 1.000 personer om, hvordan deres trænings- og fitnessvaner har ændret sig under pandemien. Her kan man udlede, at 10 procent bruger i større fra end tidligere bruger smartwatch til at måle træning og lagre træningsdata. 10 procent svarer, at de træner mere med hjælp fra digitale træningsløsninger end tidligere. Det er særligt blandt kvinder mellem 18-29 år, at den tendens er populær.

Digitale træningsløsninger dækker over online-træning og træningsvideoer.

41 procent af respondenterne i undersøgelsen svarer også, at de går flere powerwalks end tidligere. Generelt er powerwalks den mest populære træningsform.

Det kan ikke overraske så meget, at en gåtur i højt tempo er blevet en populær træningsform. Mange har siddet hjemme og arbejdet og når man trænger til at røre sig, vil de fleste nok ikke lige hoppe i træningstøjet og løbe en rask tur. Så sveder man og skal i bad – en powerwalk er mere overkommelig på den front.

Se også: Gode smartwatch til træning

Yoga og mindfulness vinder også frem

Undersøgelsen viser også – heller ikke overraskende – at vi træner mere ud end tidligere. Med lukkede fitnesscentre er der ikke så meget andet at gøre. Vi træner også mere sammen med vores familie og partner.

Også yoga og mindfulness har vundet indpas under pandemien. Det kan skyldes, at vi har mere tid, men også at pandemien har revet vores verden op ved roden og derfor har givet mere uro og stress.

Se også: Nyheder om fitness og digitale løsninger