DJI Mavic 3 Classic – en billigere Mavic 3 uden telekamera

DJI Mavic 3 Classic er langt billigere end Mavic 3 og kan flyve i 46 minutter på en opladning og med fart op til 75 km/t. Se funktioner og pris.

DJI Mavic 3 Classic – en billigere Mavic 3 uden telekamera

For et år siden præsenterede DJI Mavic 3 til en pris på cirka 20.000 kroner for basisvarianten og selvom den er blevet lidt billigere siden dengang, er den måske stadig for dyr for en del kunder. Derfor kan den nye DJI Mavic 3 Classic version være noget for dem.

Kort fortalt koster Classic-versionen 12.999 korner med en RC-N1 controller, hvilket er en del billigere end det, den originale koster i dag. Den har dog ikke det andet kamera, det med en 162 mm telelinse. Selv uden den optiske forstørrelse får man stadig 3x digital zoom.

DJO drone med Hasselblad kamera

Det betyder, at man får et Hasselblad-kamera med den fremragende 4/3 20 megapixel sensor og en 24 mm linse med variabel blænde (f/2,8 ti f/11).

Det kan tage billeder i 12-bit RAW og videoer i 10-bit D-Log. Når nu vi taler om video, kan Classic-versionen optage i op til 5,1K med 24-50 fps, DCI 4K med op til 120 fps og 1080p med op til 200 fps. H.264 og H.265 codecs supportes med 200 Mbps bitrate. Der er desuden 8 GB hukommelse og plads til microSD.

Se også: DJI Mini 3 Pro er den bedste drone

Kan flyve minutter på en opladning

Når det gælder flyvningen, har den nye version samme specifikationer som den originale. Den kan flyve i op til 46 minutter og op til 30 km i distance.

Dronen er kompatibel med de eksisterende DJI RC-N1, RC og RC Pro controllere og kan sende HD video på op til 15 km afstand takket være O3+-systemet.

Hvis man har en af de controllere allerede, kan man få dronen for blot 11.999 kroner .

Se også: Postnord tester pakkelevering med droner

75 kilometer i timen

Kameraet sidder monteret på samme 3-akslet gimbal for at holde det stabiliseret. Classic-versionen kommer også med samme opsætning af sensorer i alle retninger, så den kan undgå forhindringer.

I vindstille vejr kan den nå op på 75 km/t, men inden for EU har den en begrænsning, der ligger lidt lavere. Hvis vejret er knap så fantastisk, kan den klare vinde i op til 12 m/s.

Der er tale om en forbrugerdrone i den tungere ende med 895 gram. Men den er den første drone til at modtage Eiropas nye C1-certifikat, hvilket betyder, at man kan flyve i A1 Open Category uden et A2 Remote Piloting License.

Se også: Falck og TDC vil redde menneskeliv med droner

Pris og tilgængelighed

Prisen på DJI Mavic 3 Classic står som sagt i 12.999 kroner med controller og 11.999 kroner uden controller. Dronen kan købes fra i dag.

Du kan sammenligne priser på droner her.