Huawei lancerer VR-headset til P9 og P9 Plus

Huawei vil være med på VR-bølgen og lancerer nu virtual reality-headsettet Huawei VR som direkte konkurrent til Samsung Gear VR.

Huawei lancerer VR-headset til P9 og P9 Plus

Det er ikke kun Samsung, der har sit eget virtual reality-headset, Samsung Gear VR, til sine topmodeller. Nu kan kinesiske Huawei også brøste sig af det samme, for producenten har i dag løftet sløret for firmaets eget VR-headset, der fungerer sammen med de nye topmodeller Huawei P9 og P9 Plus. Det skriver Engadget.

Ud over at være en direkte konkurrent til Samsungs Gear VR rent funktionelt, er der også ganske store ligheder mellem dem på designfronten. Der er altså tale om en stor, hvid klods, der med en strop sidder fast på dit hoved og dækker hele dit synsfelt med smartphonen, der monteres i headsettet. Også Huawei VR har en sort front, der står i kontrast til resten af det hvide headset.

Læs også: Samsung Danmark: VR tager fart i 2016 [WEB-TV]

Lige som Samsung Gear VR sidder der også en berøringsflade og en tilbageknap i den ene side, så du trods alt stadig har mulighed for at foretage en smule navigation i de spil og apps, du måtte bruge sammen med virtual reality-headsettet.

Huawei VR
Foto: Engadget.com

Der hvor den skiller sig ud, er at den benytter den vendbare USB Type C-port i stedet for MicroUSB, hvilket giver særlig god mening, da Huawei, modsat Samsung, har taget skridtet til USB Type C med topmodellerne.

På en anden parameter skiller den sig også ud. Engadget melder om, at skærmopløsningen “kun” er Full HD (1.920 x 1.080 pixels) og ikke WQHD (2.160 x 1.440 pixels), så forvent en lidt ringere billedkvalitet og pixeltæthed på Huaweis VR-brille i forhold til flere af konkurrenterne.

Læs også: Forudbestil Huawei P9 og få en gratis TalkBand B2-wearable

Der er endnu ingen oplysninger om, hvad prisen bliver på Huawei VR, men den lander ifølge producenten i løbet af foråret.

Mere om tematikken

Tiden står ikke stille og det gør emnet heller ikke. Her får du den efterfølgende udvikling om temaet. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 16/3/2016 gik vi videre med sagen om Sonys PlayStation VR-headset kommer til Danmark i oktoberKlik her for artiklen.. Vi følger op på emnet. Se seneste nyt her.