Ny AirPods kan få pause støjreduktionen med kodeord

Ved at kombinere ens navn med stemmematch fra udvalgte personer kan støjreduktion på kommende Apple AirPods deaktiveres - nyt patent viser dette.

Ny AirPods kan få pause støjreduktionen med kodeord

Problemet med støjreducerende høretelefoner er, at man ganske vist undgår støj fra omgivelserne, men man kan heller ikke høre, hvis der er nogen, der taler til en. Man kan pause sin musik eller midlertidigt aktivere transparency mode ved at klikke på høretelefonerne (for visse modellers del), men som oftest er personen alligevel nødt til at gentage det, de lige sagde.

Apple tror, at de måske har fundet løsningen på det problem ved at deaktivere støjreduktionen ved hjælp af et bestemt kodeord, som brugeren skal sige. Det viser et nyt patent, som AppleInsider har opdaget, og som afslører en mulig fremtidig funktion i AirPods.

Deaktiver støjreduktion med bestemt ord og stemmematch

Ifølge patentet kan AirPods i fremtiden lytte efter bestemte kodeord, der midlertidigt deaktiverer støjreduktionen. Kodeordet kan for eksempel være dit navn, men for at undgå, at støjreduktionen deaktiveres ved en fejl, hvis der nu er en anden i samme rum med dit navn, så foreslår Apple, at man skal kunne matche det med en kontakt, der er godkendt på forhånd.

Det betyder, at du kan angive dine forældre som en forhåndsgodkendt kontakt, og hvis dine AirPods hører dit navnblive udtalt, og matcher stemmerne med dine forældres, så pauses støjreduktionen.

Er den en anden stemme, der udtaler dit navn, sker der imidlertid ingenting.

Se også: Priser på AirPods Max

Kan blive omstændelig proces

Det er et ret interessant patent, om end noget kompliceret. Det ville være ret irriterende at skulle gå rundt om optage stemmeprøver på alle, der potentielt kan behøve at forstyrre dig på et tidspunkt, hvor du lytter til musik i dine AirPods.

Som det ofte er tilfældet med patenter, er det langt fra sikkert, at det bliver til virkelighed i et fremtidigt produkt.

Se også: Test af AirPods Max

De bedste priser på Apple AirPods Pro

Opdateret 23/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Euronics
Mindstepris
1.548,-
1.548,-
Befro
Mindstepris
1.549,-
1.549,-
Teleboxen
Mindstepris
1.565,-
1.565,-

Apple AirPods Pro udbydes af 16 udbydere. Du kan spare op til 651,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple AirPods Pro

Sammenlign aktuelle priser hos 16 webshops »