Ny Chromecast Ultra bliver dobbelt så dyr

Når Google lancerer sin nye Chromecast Ultra den 4. oktober, bliver det med et prisskilt, der er det dobbelte af den nuværende Chromecast.

Ny Chromecast Ultra bliver dobbelt så dyr

Det har i længere tid været en kendsgerning, at Google lancerer en lang række nye produkter ved en event den 4. oktober. Det var hjemmesiden Android Police, der lå inde med den oplysning, før Google selv bekræftede datoen, og nu kan samme hjemmeside bringe spændende nyt om den kommende Google-event.

To kilder kan nemlig, uafhængigt af hinanden, berette om priserne på tre af de produkter, som Google vil lancere i starten af oktober måned. Mest interessant er Googles kommende Chromecast Ultra, hvis særlige egenskab er, at den understøtter afspilning af videoer og andet indhold i den høje 4K-opløsning (formentlig UHD) på 3.840 x 2.160 pixels.

Læs også: Anmeldelse af Google Chromecast 2 [TEST]

Og det er noget, der får prisen i vejret. Den kommende Chromecast Ultra ventes nemlig at få en pris på $69, hvilket er noget nær en fordobling af sidste års pris på Chromecast 2, som i USA startede med en pris på $35. Denne amerikanske pris blev til 320 kroner herhjemme i Danmark, og dermed er en mulig pris på Chromecast Ultra hele 630 kroner.

Google Home

Priser på Google Home- og Google WiFi-enheder også ude

Foruden den nye Chromecast vil Googles event også byde på en Google Home-enhed som konkurrent til Amazons Echo-enhed. Der er i bund og grund tale om en mindre, internetopkoblet højttaler, som har Google Nu-assistenten indbygget. Du placerer den så et sted i dit hjem, og så har du Googles hjælp ved din side hele tiden ved blot at sige ’OK Google’.

Prisen på denne enhed ventes at blive $129, og hvis Google holder samme prisforhold mellem USA og Danmark som med den nuværende Chromecast, kan du altså regne med at skulle betale omkring 1.179 kroner for den.

Læs også: Google Home, en højtaler der gør dit hjem klogere

Samme pris får en tredje enhed, som Android Police også har kendskab til: En ny ’Google WiFi’-router, der på mange måder vil fungere lige som firmaets tidligere router, OnHub. Den vil dog skille sig ud ved, at du kan købe flere Google WiFi-routere, og helt automatisk vil de forbinde til hinanden og dermed give en markant bedre dækning i dit hjem eller område omkring.

Google Pixel
Foto: Androidauthority.com

Googles Pixel-telefoner bliver ikke billige

Googles event vil naturligvis også byde på de to længe ventede Pixel-telefoner, som skal erstatte Nexus-serien. Priserne på disse er på nuværende tidspunkt noget mere usikre, men senest har det forlydt, at de bliver noget dyrere end hidtidige Nexus-telefoner. Den mindste og billigste Pixel-model vil angiveligt starte med et prisskilt på $649.

Læs også: Så kom de første skarpe billeder af Google Pixel

Til sammenligning koster Nexus 6P lige nu 499$ i den amerikanske Google Store, hvor danskere skal give 4.899 kroner for den. Dette prisforhold giver altså en mulig pris på den billigste Pixel-telefon, der lyder på omkring 6.399 kroner.