OnePlus Watch vil ikke anvende Googles Wear OS

Specifikationerne på OnePlus' første smartwatch er blevet lækket. Samtidig bekræfter OnePlus, at uret kommer med et egenudviklet styresystem.

OnePlus Watch vil ikke anvende Googles Wear OS

OnePlus har siden OnePlus One fra 2014 brugt Android i sine smartphones. Men den 23. marts udvider OnePlus porteføljen med smart-uret OnePlus Watch, som ikke kommer at bruge Googles Android-baserede styresystem til ure, Wear OS. Det samme er tilfældet med OnePlus Band – firmaets første wearable – fra januar.

I en kommentar til et blogindlæg om OnePlus Watch gør OnePlus’ grundlægger, Pete Lau, os klogere på, hvilket styresystem uret vil anvende:

– Under udviklingen af OnePlus Watch prøvede vi at forstå, hvilke problemer brugere af smartwatches oplever. Vi valgte at benytte et smart wear-styresystem baseret på RTOS (real-time operating system, red.), fordi vi mener, det giver en gnidningsfri og pålidelig brugeroplevelse samtidig med en god batteritid. Dermed håndterer vi en af de største bekymringer, vi hører fra folk, som overvejer at købe et smartwatch, skriver Pete Lau.

Læs også: Sådan ser OnePlus 9 og OnePlus 9 Pro ud

OnePlus udviklet eget wearable styresystem

Dermed står det altså klart, at OnePlus Watch ikke kommer til at blive drevet af det Android-baserede WearOS fra Google, men i stedet et endnu unavngivet styresystem, som formentlig er udviklet fra bunden til formålet.

Det vil formentlig betyde et meget begrænset – måske endda ikke-eksisterende – udvalg af understøttede tredjepartsapps. Til gengæld vil uret formentlig have en glimrende batteritid. Ure med Wear OS har sjældent en en lang batteritid, men til gengæld understøtter de væsentligt flere funktioner end de helt simple styresystemer til smartwatches.

OnePlus Watch bliver dog ikke helt fattigt på funktioner. Ifølge firmaets grundlægger vil OnePlus’ økosystem af smart-produkter give mulighed for nem tilslutning mellem OnePlus-smartphones, lydprodukter, øvrige smart-produkter og OnePlus TV.

Læs også: Bekræftet: OnePlus Watch lanceres den 23. marts

OnePlus Watch: Lækkede specifikationer

Ifølge de seneste rygter vil OnePlus Watch være i stand til at fungere som en fjernbetjening, der kan betjene OnePlus TV.

Uret har et rundt design og måler 46 millimeter i diameter. Det vil komme i både sølv og sort, og det vil være i stand til at måle blodets iltmætning via en indbygget SpO2-sensor.

OnePlus Watch vil understøtte klassiske funktioner såsom visning af notifikationer, registrering af træning og søvn og måling af puls og stress. Det vil også være muligt at tracke svømning, da uret er vand- og støvbestandigt.

Rygterne går desuden på, at OnePlus Watch får 4 GB lagerplads og vil understøtte Warp Charge. 20 minutters opladning skulle række til én uges brug.

Hjemmesiden XDA-developers afslørede tidligere på måneden 20 forskellige urdesigns, som man vil kunne vælge mellem.

OnePlus Watch bliver præsenteret den 23. marts sammen med OnePlus 9-serien.

Læs også: De første test af OnePlus Band: Ikke bedre