Oppo Air Glass 3 er de briller, som Google Glass skulle have været

Oppos smarte briller - Air Glass 3 - bruger Oppos AndesGPT som AI-stemmeassistent.

Oppo Air Glass 3 er de briller, som Google Glass skulle have været

Oppo Air Glass er den tredje udgave af Oppos “assisted reality”-briller, der giver realtidsinformation via et farvedisplay inden i glassets linser.

Højdepunktet ved Air Glass 3 er, at de kan få adgang til Oppos AndesGPT-model via en smartphone, hvilket gør dem endnu smartere. Air Glass 3 er en prototype, og de tidligere versioner af brillen er ikke blevet frigivet på markedet.

Læs også: Oppo flagskibsmobiler kommer tilbage til Europa

Oppo Air Glass 3 er en “assisted reality”-brille

Du troede nok, at AR – Augmented Reality – var et overstået kapitel. Men AR er på vej tilbage takket være smartbriller som Ray-Ban Meta Smart Glasses og  Apple Vision Pro (selvom det mere er et mixed reality-headset, der også blander virtual reality ind i det).

På Mobile World Congress 2024 viser Oppo en prototype af sin Oppo Air Glass 3 “assisted reality”-brille. De ligner meget det, som Google Glass i sidste ende nok ville have udviklet sig til.

Ikke et nyt koncept

Oppo har lavet prototyper af “assisted reality”-briller i et stykke tid nu, og Air 3 er den tredje iteration, der vises offentligt frem. Højdepunktet her er, at disse briller kan få adgang til Oppos AndesGPT-model via en smartphone.

I forlængelse heraf kan disse briller forstå tekst, billeder, video og lyd for at fortolke komplekse brugerscenarier. Du kan få adgang til AI-funktionerne på brillerne ved at trykke let på brillestangen for at aktivere AI-stemmeassistenten.

Oppo Air Glass 3 vejer 50 gram (op fra 30 gram og 38 gram for henholdsvis Air Glass og Air Glass 2). Oppo kan prale af en selvudviklet såkaldt waveguide (den komponent, der projicerer billedet på linserne) af resin med et brydningsindeks på 1,7 (som eliminerer regnbueeffekter). Brillens skærm har også en ensartet lysstyrke på mere end 50 procent og en maksimal lysstyrke på mere end 1.000 nits.

Tilsammen giver Air Glass 3 en oplevelse, der er meget tæt på et par almindelige briller, samtidig med at den giver en fuld farveskærm med automatisk lysstyrkejustering.

Se også: Bedste smartwatch til Android-telefoner

Smartphonefunktioner indbygget

Oppo Air Glass 3 måler 164,84 x 164 x 48,4 mm. Stellet er udført i en magnesium-lithium-legering. Brillestængerne er af et PA-nylonmateriale. Oppo planlægger også at levere brilleglas med styrke til folk, der har brug for dem.

Ud over AI-funktioner understøtter Oppo Air Glass 3 funktioner som musikafspilning, taleopkald, billedbrowsing, informationsvisning og meget mere. Funktioner som teleprompter, navigation, timer, oversættelse og hurtige forhåndsvisninger af sundheds- og fitness-oplysninger kommer efter sigende med fremtidige softwareopdateringer. Ved hjælp af Air Glass-appen kan den forbindes med Oppo-smartphones med Color OS 13 og nyere.

Oppo Air Glass 3 er stadig en prototype. De tidligere versioner blev som bekendt aldrig sat i produktion globalt, og det ser ikke ud til at ændre sig med Air Glass 3. Alligevel er det godt at se, at nogle virksomheder arbejder videre med produkter som smartbriller.

Se også: Test af smartwatches