Samsung Galaxy Watch 4 – specifikationer og pris

Samsung Galaxy Watch 4 og Galaxy Watch 4 Classic er lanceret. Se funktioner og pris på de to nye smartwatches.

Samsung Galaxy Watch 4 – specifikationer og pris

Samsung er klar med to nye smartwatches: Galaxy Watch 4 og Watch 4 Classic. I de forgangne uger har urene været lækket nærmest dagligt, men nu kan Samsung endelig selv løfte sløret for dem.

Samsung Galaxy Watch 4 og Watch 4 Classic kommer med en lang række spændende nyheder, som vil gøre dem til den nærmeste konkurrent til Apple Watch. Blandt nyhederne er et helt nyt styresystem, en ny 3-i-1-sensor til at måle kropssammensætning, en hurtigere processor og en bedre skærm.

Se også: Samsung lancerer Galaxy Z Flip med 5G i Danmark

To varianter: Samsung Galaxy Watch 4 og Watch 4 Classic

Dette års smartwatch fra Samsung kommer i to forskellige varianter. Det almindelige Galaxy Watch 4 har et meget minimalistisk design, der minder en smule om Galaxy Watch Active 2 – og så alligevel ikke. Uret skiller sig ud med sin helt simple og tynde profil med den meget tynde skærmkant. Kanterne på uret er skarpe, hvilket giver et nyt, friskt udtryk.

Det andet smartwatch, Samsung Galaxy Watch 4 Classic, har en helt anden og meget tykkere urskive. Samsung fortsætter nemlig med den roterende urskive som i Galaxy Watch 3. Den har et riflet design og hvert femte minuttal printet langs urskiven.

Galaxy Watch 4 kommer i størrelserne 40 og 44 millimeter, mens Galaxy Watch 4 Classic kan fås i 42 og 46 millimeter.

Begge ure har desuden to knapper i højre side, som er store, men flade ligesom i Galaxy Watch Active 2. Væk er de runde krone som knap.

Læs også: Samsung Galaxy Buds 2 – specifikationer og pris på det nye headset

Helt nyt styresystem i samarbejde med Google

En af de større nyheder i Galaxy Watch 4 er styresystemet. Samsung har i mange år anvendt sit eget styresystem til smartwatches, Tizen. Men i maj annoncerede Google og Samsung, at man gik sammen om at videreudvikle Googles Wear OS, som er baseret på Android.

Galaxy Watch 4 og Watch 4 Classic er de første to ure fra Samsung, der kommer med Googles nye nyeste Wear OS. Ligesom man kender det fra Samsungs telefoner, har Samsung lavet sine egne tilpasninger af brugerfladen. Uret kører derfor med One UI Watch 3.5.

At Samsung nu anvender det Android-baserede Wear OS til sine smartwatches, giver adgang til en masse nye apps, som ikke findes til Tizen. For eksempel er det nu muligt at bruge Googles apps og tjenester, herunder Google Assistent og Google Maps. Samsungs egne apps og funktioner såsom Samsung Pay, SmartThings og Bixby vil fortsat være at finde på urene.

One UI Watch-brugerfladen lader uret virke ligesom din Samsung Galaxy-smartphone. One UI Watch genkender de vigtigste indstillinger på din telefon såsom dine alarmer og forstyr ikke-tidspunkter og blokerede telefonnumre. De synkroniseres derefter automatisk med uret. Det samme vil uret gøre med dine yndlingsapps.

Når du downloader apps, som er kompatible med Galaxy Watch, fra Galaxy Store, vil applikationen også automatisk blive installeret på dit Samsung Galaxy Watch.

Læs også: Google forklarer: Disse smartwatches får Wear OS 3

Bedre skærm med højere opløsning

En anden nyhed er skærmen, som er blevet opgraderet i begge udgaver. Samsung har tidligere anvendt en skærmopløsning på 360 x 360 pixels.

I Galaxy Watch 4 på 40 millimeter og Galaxy Watch 4 Classic på 42 millimeter måler Super AMOLED-skærmen 1,19 tommer. Opløsningen er forøget til 396 x 396 pixels, hvilket er en forøgelse på 21 procent siden sidste års Galaxy Watch 3.

Skærmen i Galaxy Watch 4 på 44 millimeter og Watch 4 Classic på 46 millimeter måler 1,36 tommer og har en opløsning på 450 x 450 pixels. Det er 56 procent flere pixels end i Galaxy Watch 3.

Læs også: Samsung Galaxy Buds 2 er billigere end sidste års model: Se pris på det nye headset

Ny 3-i-1-sensor måler din kropssammensætning

En af hovedoverskrifterne i de to nye smartwatches er sundhed. Samsung har udstyret urene med en ny 3-i-1-sensor, som via en enkelt chip driver sensorer til henholdsvis pulsmåling, måling af hjerterytme (elektrokardiografi) og for første gang i et smartwatch også måling af kropssammensætning gennem en såkaldt bioelektrisk impedansanalyse.

Ved at lave en måling, som tager 15 sekunder, anvendes de tre sensorer til at give et dybdegående indblik i din krops sundhed og kondition. Uret er for eksempel i stand til at måle kroppens skelet- og muskelmasse, hvilestofskifte, mængden af vand i kroppen og din fedtprocent.

Uret understøtter også mere end 100 forskellige fitnessaktiviteter. Og som noget nyt kan du også overføre dine træningsaktiviteter fra uret til dit Samsung smart-tv, så du kan holde øje med forbrændte kalorier og din puls på den store tv-skærm under hjemmetræningen.

Galaxy Watch 4 og Watch 4 Classic holder også øje med dine søvnmønstre. Hvis du har tendens til at snorke, kan uret registrere dette og vise, hvor lang tid du har snorket i nattens løb. Uret måler samtidig også dit iltniveau, når du sover.

Se også: Samsung Galaxy Z Fold 3 – specifikationer og pris på den nye foldbare

Helt ny og hurtigere Exynos-chip

Samsung løftede allerede sløret for en af de større nyheder i går, nemlig den nye SoC i urene. I efterhånden mange år har Samsung brugt den samme Exynos-chip, men nu er det tid til en opgradering.

Den nye SoC hedder Exynos W920 og har en processor, der yder 20 procent bedre end den i forgængeren Exynos 9110. Grafikchippen yder omkring 10 procent bedre, og så er der nu 1,5 GB RAM i stedet for kun 1 GB i Galaxy Watch 3. Samlet set vil det give en mere flydende og hurtig brugerflade.

Den nye chip er desuden fremstillet på en langt nyere teknologi, hvilket gør den mere effektiv. Den bruger derfor mindre strøm på at udføre lige så krævende opgaver som forrige chip.

De to ure har forskellig størrelse batteri. Batteriet i Galaxy Watch 4 har en kapacitet på 247 mAh, mens Galaxy Watch 4 Classic har et større batteri på 361 mAh. Samsung oplyser, at batteriet kan holde strøm i op til 40 timer, og at 30 minutters opladning giver 10 timers batteritid. En fuld opladning tager desuden mindre end to timer. Galaxy Watch understøtter desuden trådløs opladning.

Samsung Galaxy Watch 4 og Watch 4 Classic: Pris og tilgængelighed

Galaxy Watch 4 og Galaxy Watch 4 Classic kommer som sagt i flere forskellige størrelser. Derudover er der mulighed for at vælge varianter enten med Bluetooth eller både med Bluetooth og 4G/LTE. I sidstnævnte varianter tilknytter du et eSIM, og så kan uret virke uden en tilsluttet mobil i nærheden.

Samsung Galaxy Watch 4 kan købes i følgende varianter:

  • Galaxy Watch 4 med 40 millimeter urskive: 1.999 kroner (2.399 kroner med LTE)
  • Galaxy Watch4 med 44 millimeter urskive: 2.299 kroner (2.699 kroner med LTE)

Samsung Galaxy Watch 4 Classic kan købes i følgende varianter:

  • Galaxy Watch 4 Classic med 42 millimeter urskive: 2.799 kroner (3.199 kroner med LTE)
  • Galaxy Watch 4 Classic med 46 millimeter urskive: 2.999 kroner (3.399 kroner med LTE)

Alle varianter af Samsung Galaxy Watch 4 og Galaxy Watch 4 Classic kan købes i de danske butikker den 27. august 2021.

Se også: Priser på smartwatches og gadgets

Videre nyt om Smartwatch

Der blev stadig hvisket i krogene. Daniel Søgaard Hald fastholdt sit fokus på emnet. Efterfølgende d. 11/8/2021 bragte vi sagen om Samsung Unpacked 11. august: Alt vi forventer af eventet – Den kan læses her. Få også seneste nyt om emnet her..