Samsung på vej med Note 7-kompatibelt Gear VR-headset

En ny udgave af Samsung Gear VR-headsettet, der passer til den kommende Galaxy Note 7 med USB Type-C-stik i stedet for microUSB, er på vej.

Samsung på vej med Note 7-kompatibelt Gear VR-headset

Med lanceringen af Samsung Galaxy Note 7 om en lille måned indleder den sydkoreanske producent som en af de sidste overgangsfasen fra microUSB-porten til den nye og vendbare USB Type-C.

Det giver dog problemer i forhold til virtual reality-headsettet Samsung Gear VR, hvori Samsungs smartphones med microUSB-porten kan tilsluttes. Note 7 ventes nemlig at blive første Samsung-telefon med USB Type-C, hvilket vil gøre den ubrugelig med Gear VR-headsettet.

Læs også:  Nye fitness-wearables fra Samsung: Gear Fit 2 og Gear IconX

Det problem kan relativt let løses ved at sende en opdateret udgave af headsettet på markedet med USB Type C-stikket i stedet for microUSB, og det er netop, hvad Samsung ser ud til at gøre.

I den efterhånden velkendte indiske database over importerede og eksporterede produkter, Zauta, er der nemlig spottet, hvad der menes at være Samsungs næste Gear VR-headset. Det skriver Sammobile.

Samsung Gear VR
MicroUSB-stikket i Samsung Gear VR vil ikke passe i Galaxy Note 7 med en USB Type-C-port. Foto: Samsung.com

Samsungs første udgave af Gear VR var udviklet til Galaxy Note 4 og har modelnummeret SM-R320, mens der senere kom modellen SM-R321 i forbindelse med lanceringen af Galaxy S6 og Galaxy S6 edge. Den seneste udgave fra i år har, ikke overraskende, modelnummeret SM-R322 og er den såkaldte Consumer Edition.

Læs også: Forårets topmodeller vil ikke understøtte Googles VR-standard

Det kommende Gear VR-headset, der vil passe sammen med Galaxy Note 7 og have et USB Type-C-stik, har modelnummeret – du gættede det – SM-R323. Om headsettet vil adskille sig på andre områder med eksempelvis et ændret design, er endnu ikke til at sige ud fra de nuværende oplysninger.