Snapdragon Spaces: Qualcomm klar med platform til metaverset

Snapdragon Spaces er navnet på Qualcomms bud på et metavers.

Snapdragon Spaces: Qualcomm klar med platform til metaverset

Qualcomm Snapdragon Spaces er et udviklerkit, der bæres på hovedet og skal bruges til at skabe augmented reality-applikationer eller tilføje AR til eksisterende Android-applikationer. Snapdragon Spaces bygger på Qualcomms eksisterende XR1- og XR2 5G-platforme og desuden vil platformen inkorporere ekspertise fra to nylige opkøb, afslørede Qualcomm. HINS SAS og dets datterselskab Clay AIR bidrager med håndsporing og gesture-genkendelse, mens Wikitude tilføjer objekt- og billedgenkendelse og sporingsteknologi.

Qualcomm Spaces

Hugo Swart, Qualcomm VP og GM, XR, fortæller at AR på hovedet vil erstatte alle de skærme, vi har, efterhånden som teknologien udvikler sig. “Vi kommer til en verden, hvor 2D-skærmen virkelig forsvinder”, forudsagde han under en briefing om Snapdragon Space. Lenovos ThinkReality A3-smartbrille ThinkReality A3 kombineret med en Motorola-smartphone vil være den første kommercielle implementering af Snapdragon Spaces, oplyste Qualcomm.

Chipproducenten tilføjede, at Xiaomi og Oppo også er indstillet på at understøtte Snapdragon Spaces, som er planlagt til generel tilgængelighed det kommende forår. For at opbygge økosystemet for udviklere understøtter Qualcomm mange eksisterende 3D-miljøer, herunder dem, der er skabt af Epic Games, Unity og Niantic. I denne uge lancerede Niantic en ny platform kaldet Lightship, som integrerer Snapdragon Spaces.