Xiaomis vilde 200W-opladning bliver måske virkelighed

Xiaomis imponerende 200W-opladning kunne blive en realitet. Virksomheden bag teknologien kan tilbyde produktet til alle producenter.

Xiaomis vilde 200W-opladning bliver måske virkelighed

Tilbage i maj annoncerede Xiaomi imponerende ambitioner for opladningen af Mi 11. De viste en opladningsløsning for Mi 11 Pro på 200W, hvor man kunne lade fra 0-100 procent på blot 15 minutter. Om den slags opladning er brugbar eller mest er en overdrevet gimmick, går vi ikke ind på her. I stedet kan vi konstatere, at det helt sikkert var et godt PR-trick, ikke mindst fordi Xiaomi hævder at have slået et par verdensrekorder under arbejdet med løsningen. Dog tyder noget på, at Xiaomis 200W-opladning kunne blive tilgængelig for forbrugere.

Navnet, lynopladningen har fået er HyperCharge, og snart kom der også flere detaljer om det hele. Blandt andet har vi hørt, at den Mi 11 Pro, der blev brugt i demonstrationen, havde et særligt 4000 mAh-batteri i stedet for det almindelige batteri på 5000 mAh, samt at batteriet mistede 20 procent af sin kapacitet efter 800 opladninger. Umiddelbart lyder det ikke så godt, men det er faktisk bedre end de officielle kinesiske krav på 60 procent af batteriets kapacitet efter 400 opladninger.

Se også: 10 tips til bedre batteritid

200W-opladning af mobilen måske på vej

Efter at al den første opstandelse havde lagt sig, blev den generelle indstilling af en eller anden grund, at 200W-teknologien ikke ville være at finde i forbrugerprodukter inden for den nærmeste fremtid. Det lader imidlertid ikke til helt at stemme, og 200W-opladning kan være tættere på, end vi troede.

Det viser sig, at det selskab, der rent faktisk ligger bag 200W-teknologien heller NuVolta Technologies, og er en af de store navne inden for opladningsdesign og silicium space. Ifølge et nyt rygte har selskabet for nylig lanceret en ny generation af deres lynopladningschip – den samme som ligger bag Xiaomis HyperCharge.

Tilsyneladende er NuVolta NU2205 den absolut hurtigste opladningschip med den højeste power output på markedet og kan nå op på 100W. Det er også den eneste kinesiske chip, der understøtter dual-cell 4:2 pump fast-charging arkitektur, hvilket er den måde, man kommer op på de 200W i et segmenteret batteri.

NU2205 er lige nu unik på markedet, og NuVolta Technologies er yderst stolte af, at have brudt det monopol, udenlandske selskaber har haft, når det gælder dual-cell lynopladning. Det bedste ved det hele er, at det kan betyde godt nyt for andre end Xiaomi. Selvom Xiaomi nok bliver den første producent på markedet til at have en enhed klar med den nye teknologi, så lader det til, at NU2205 også kan købes af alle de andre producenter.

Se også: Telefoner med bedste batteritid

Opfølgning på historien

Emnet kunne ikke ligge dødt alt for længe. Lasse Olsen fulgte op på historien. 3/5/2021 publicerede vi nyheden om Nu kommer Xiaomi Mi 11 Ultra til Europa – Du kan læse den her. Se også de seneste nyheder om temaet her.