Mobilt bredbånd: Er 1000 GB data nok til hele familien?

Et mobilt bredbånd er til hjemmet er den oplagte løsning for mange. Men er fair-use grænsen på 1000 GB nok til at dække hele familiens forbrug?

Mobilt bredbånd: Er 1000 GB data nok til hele familien?

Mobilt bredbånd til hele familien har mange fordele: det er simpelt at sætte op, det kan tages med på farten og på ferie og så er det ofte en billig løsning.

Man bestiller et abonnement med mobilt bredbånd, smider simkortet i den medfølgende router og så er der WiFi i hele hjemmet. Og så længe man har en ordentlig dækning, så er det endda en løsning, som er hurtig nok til de fleste.

Se også: Sammenlign priser på mobilt bredbånd

En enkelt ting man skal være opmærksom på med mobilt bredbånd er, at det kommer med en datapakke, ligesom vi kender det fra almindelige mobilabonnementer. Bruger man pakken helt op, så falder internethastigheden til en nærmest ubrugelig hastighed, hvor man ikke vil kunne streame indhold.

Man kan købe mobilt bredbånd med små data pakker og helt op til “fri data”. Er man en hel familie, der skal bruge et mobilt bredbånd som det primære internet i hjemmet, så skal man gå efter fri data.

Fri data kan man få med et dedikeret mobilt bredbånds-abonnement eller med et almindeligt mobilabonnement, hvor priserne starter ved 149 kroner per måned.

Læs også: Mobilt bredbånd: Så meget data har du behov for

Men fri data er ikke helt fri data. Fri data kommer med en såkaldt fair-use grænse, hvilket i langt de fleste tilfælde er 1000 GB data.

Er “fri data” nok til en hel familie?

Er datamængden i mobilt bredbånd med “fri data” nok til en hel familie? Der er slet ingen tvivl om, at man kommer rigtig langt med 1000 GB data. Her kan der surfes, streames i høj kvalitet og arbejdes uden, at man behøver bekymre sig om grænsen. Spørger man Teleselskabet 3, som tilbyder mobilt bredbånd med fri data, så er udmeldingen således:

“Generelt kan man sige, at det er en meget lille del af kunderne med Internet til hjemmet, som bruger hele pakken hver måned. Ifølge vores egne estimater, så burde der også være rigeligt til de fleste børnefamilier. Det er også pointen med produktet – at man ikke skal bekymre sig om, hvorvidt der er nok.”, siger Rikke Juul Rokkedal Therkildsen, Head of PR & Communications hos 3.

Så for langt de fleste familier vil mobilt bredbånd med 1000 GB data være nok. Er man i tvivl, så kan man altid følge med i forbruget hos teleselskabet man benytter. Der vil dog være nogle enkelte, som får brugt datapakken for hurtigt.

Downloader man en masse, så får man dog hurtigt brugt de 1000 GB. Har man for eksempel en PC eller en PlayStation i hjemmet, eller begge dele, så kræver de let over 100 GB for et enkelt spil. Hertil kommer der spil-opdateringer og lignende, som let fylder flere gigabyte. Det betyder at de 1000 GB hurtigt får ben at gå på.

Kig nærmere på familiens vaner

Undersøg først og fremmest familiens behov. Er der brug for at kunne hente store spil og lignende, så er mobilt bredbånd måske ikke den rigtige løsning. Er der ikke dét, så burde mobilt bredbånd med 1000 GB være rigeligt til en hel familie.

Læs også: Billigere mobilt bredbånd med et mobilabonnement

Benytter du mobilt bredbånd som dit primære internet, så del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet.

Mere nyt om emnet

Her får du sagens videre forløb. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 15/12/2016 gik redaktionen videre og fulgte op med sagen; Mobilbrug går ud over venskaber og familietidKlik her og læs videre.. Se også de seneste nyheder om emnet her.