4 gode gaming-mobiler til fornuftige penge

Gaming på mobilen hitter, men hvilken mobiltelefon skal man vælge? Her er de fire bedste bud, som samtidig ikke koster en bondegård.

4 gode gaming-mobiler til fornuftige penge

Spil til mobilen bliver mere og mere avancerede, og med en spil-streamingtjeneste som Google Stadia, så er der uendelige muligheder. Der bliver gamet på mobilen som aldrig før, men ligesom med spil på computeren eller spillekonsollen, så gør udstyret en forskel.

Derfor har flere mobilproducenter kastet sig ud i, at lave mobiltelefoner designet til gaming. Disse modeller tilbyder selvfølgelig topydelse, store farverige og hurtige skærme, masser af tilbehør og specialudviklede funktioner, som gør spiloplevelsen endnu bedre. Dog behøver man ikke kaste 8.000, 9.000 eller over 10.000 kroner efter en gaming-mobil, for de kan købes til langt billigere penge.

Her er vores bud på fire mobiler til spil, som har en fornuftig pris.

Fire virkelig gode gaming-mobiler

1. ASUS ROG Phone og ROG Phone II

ASUS er med deres to ROG-mobiler gået all-in på gaming på mobilen. Her får man ikke kun top-specifikationer, men også special-tilpasset software med smarte funktioner, gode stereohøjtalere, indgang til opladning i siden af mobilen og masser af tilbehør – og selvfølgelig store batterier, så man kan holde dampen oppe længst muligt.

Den første ROG Phone kommer med en 6 tommer 90 Hz AMOLED-skærm, med HDR og en responstid på 1ms. Kræfterne kommer fra Snapdragon 845, kombineret med 8 GB RAM og op til 512 GB lagerplads. Prisen på ASUS ROG Phone er nu nede på 3.699 kroner med 512 GB.

Kan det ikke blive godt nok, så er svaret ROG Phone II – den nyeste udgave af ASUS’ gamingmobiler. Her får man en kæmpe 6,6 tommer AMOLED-skærm på 120 Hz og et 6000 mAh batteri. Der er samtidigt skruet op for ydelse med Snapdragon 855+, 12 GB RAM, stereohøjtalere og alt hvad en gaming-mobil skal have – og så lidt til. Prisen på ASUS ROG Phone II er 5.299 kroner med 128 GB lagerplads.

Læs også: Test af ASUS ROG Phone II

2. OnePlus 7T

Det næste bud på en fornuftig gaming-mobil er OnePlus 7T. Den billigste model i OnePlus’ nyeste serie tilbyder masser af value-for-money, og er en fantastisk mobil til gaming. Her kan fremhæves den hurtige Snapdragon 855+, 8 GB RAM, 128 GB lagerplads samt et 3800 mAh batteri. Man skal heller ikke glemme den store og lækre 90 Hz-skærm og Oxygen OS-softwaren, som kommer med en speciel Gaming Mode, som optimerer mobilen til spil og samtidig kan blokere for irriterende notifikationer. Prisen på OnePlus 7T er 4.699 kroner.

Læs også: Test: OnePlus 7T

3. Samsung Galaxy S10 Lite

Samsung Galaxy S10 Lite er ikke en decideret gaming-mobil, men opfylder de allervigtigste krav: stor skærm, stort batteri og masser af hestekræfter. En stor 6,7 tommer AMOLED-skærm i fuld HD med HDR, Snapdragon 855, 8 GB RAM, 4500 mAh batteri samt 128 GB lagerplads, som kan udvides med MicroSD. Ligesom de andre er der her Android 10, gaming-specifikke funktioner og meget andet. Prisen på Samsung Galaxy S10 Lite starter ved cirka 4.900 kroner.

Læs også: Test: Samsung Galaxy S10 Lite